Fra skurk til helt

<p>Startfansens forhold til Bernt Hulsker er snudd opp ned på to måneder.</p>

BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASESANDEFJORD 20071001Start tok tidlig ledelsen 1-0 ved Bernt Hulsker i eliteseriekampen mellom Sandefjord og Start mandag kveld.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
  • Kommentar: Pål Wollebæk Jørgensen

— Jeg leser ikke ting om meg selv, sier Bernt Hulsker til Fædrelandsvennen når han får tilbud om å se et utvalg sitater fra Menighedens nettsted, skrevet den gang 30-åringen ankom Kristiansand.

«Håper ikke dette blir noe», «Bernt Hulsker håper jeg virkelig at jeg aldri får se i Startdrakta», «Det kan ikke skje», «Er kun én spiller jeg misliker, og det er Hulsker» og «Måtte alle gode krefter slå seg sammen og håpe at Hulsker snur på Kjevik og lander på Tromsø lufthavn i stedet».

Slik var tonen blant en del supportere i midten av august. Nå er den en annen.

Stilnet kritikerne

— Det var en god nyhet vi fikk onsdag kveld, fastslår leder i Menigheden, Rolf Eivind Berntsen.

Han sikter til treårskontrakten Start og Bernt Hulsker er enige om, dersom sørlendingene holder seg i eliteserien. Etter seks kamper, tre mål og storspill i den gule drakten har Bernt Hulsker gått fra skurk til helt.

— Det er selvfølgelig gøy at de synes jeg gjør det bra nå, men jeg føler fansen har støttet meg fra første sekund, sier romsdalingen, og har antakelig rett.

Dagen han signerte utlånsavtalen banket han inn to mål i treningskamp mot MK. De som var skeptiske på forhånd, fikk troen på at Hulsker kunne være en redningsmann.

- Blir bedre og bedre

— Han svarte på tiltale. Med en gang han leverte varene stilnet kritikken. Det er vanskelig å være negativ mot en spiss som scorer mål. Han har vært eksemplarisk både på og utenfor banen, sier Berntsen.

Ifølge Starttrener Benny Lennartsson har Menigheden mer i vente.

— Han blir bare bedre og bedre. Han er mye bedre trent nå. Han er rett og slett en veldig dyktig fotballspiller, som jeg tror Start vil nyte godt av.

- Var han dårlig trent da han kom?

— Nei, det henger nok mer sammen med at han ikke fikk nok kamper i Sverige, sier Benny.

Personen som mente Hulsker burde landet i Tromsø i stedet for på Kjevik, ga seg for øvrig til kjenne igjen da Hulsker forlenget onsdag: «Han har fått oss skeptikere til å se ut som dem som fortsatt tror det er sunt å spise mye poteter og pasta. Altså som en gjeng med nisser...»

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering