Fotball

Skagestad berget ett poeng på overtid

Seieren glapp for et Rosenborg med ti mann etter sen scoring av midtstopper Edvard Skagestad.

UTLIGNING: Hjemmelaget kunne feire 1-1 mot Rosenborg helt på tampen.
  • Jokim Rødven

Aalesund 1-1 Rosenborg

Vertene i Ålesund gikk rett ut fra startblokkene og før halvminuttet var spilt yppet tangotrøyene til dans da Edwin Gyasi testet skuddfoten utenfor 16-meteren til de hvitkledde.

Serielederne fra Lerkendal lot seg derimot ikke skremme, og svarte med enda sterkere saker med en eneste gang. Kampuret hadde ikke passert 120 sekunder før Lars Cramer måtte plukke ballen ut av nettet i sin seriedebut for Aalesund.

Elba Rashani fikk tillit fra start mot Aalesund og svarte med scoring i åpningsminuttene.

Et innlegg fra venstre havnet perfekt på foten til RBK-angriperen Elbasan Rashani, og 23-åringen limte ballen kontrollert opp i det samme hjørnet som innlegget kom fra. Pangstart for trønderne.Etter 20 mer jevnspilte minutter kom det til slutt en ny stor målsjanse, også den til de tilreisende fra Trondheim. Et fint gjennomspill i bakrom åpnet opp for Yann-Erik de Lanlay som forserte rett på mål. Den tidligere Viking-spilleren fikk derimot en litt for skrå vinkel i avslutningsøyeblikket og banket ballen på utsiden av nettveggen.

Feberredning

Da våknet hjemmelaget, og bare noen minutter senere kom de oransjekledde til sin første store målsjanse i kampen.

Et fremragende innlegg av venstreback Mikkel Kirkeskov gjorde jobben enkel for Aron Thrandarson å heade ballen mot mål, og bare en sterk reaksjonsredning av keepervikar Pavel Londak sørget for at hjemmepublikum ikke kunne slippe jubelen løs.

Like før pause var trønderne nære å finne vegen forbi Cramer nok en gang etter at AaFK sleit med å klarert ballen på sin høyreside. Ballen havnet hos Anders Konradsen, men en godt plassert Edvard Skagestad stod støtt og blokkerte ballen ut til et hjørnespark.

Konradsen var frempå igjen noen få strakser senere og klemte til utenfor hjemmelagets 16-meter, men denne gangen smalt ballen i treverket.

RBK-utvisning

Selv om det var serielederen var på besøkt var det bare 6525 tilskuere som hadde tatt turen til Color Line, og det var de tilreisende fra Trøndelag som hadde mest grunn til å være fornøyd i andreomgangen.

Mens Trond Fredriksens menn sleit med å komme til de helt store målsjansene, var det de hvitkledde gjestene som styrte banespillet. AaFK kom glimtvis til noen halvskumle muligheter på kantene, men sistepasningen var aldri presis nok til å true målet til Londak.

Anders Konradsen fikk rødt kort i andre omgang. Det ble skjebnesvangert.

Drøye kvarteret øynet hjemmelaget en mulighet til å presse serielederen da Konradsen pådro seg sitt andre gule kort i kampen etter en forseelse på midtbanen, og det var ikke langt unna at det skulle komme et svar umiddelbart.Det åpnet seg i midtforsvaret da Thrandarson fikk en god mulighet til å sette fart mot Rosenborgs estiske keeper, men førstetouchet var for dårlig og sjansen rant ut i sanden.

Overtidsscoring

Etter en siste sluttspurt skulle Trond Fredriksen og Aalesund få en etterlengtet opptur. På forsøk nummer to etter et mislykket hjørnespark, fikk midtstopper Edvard Skagestad stå helt mutters aleine foran målet til Londak.

Den sjansen tok AaFK godt vare på, og 28-åringen stanget inn 1-1 for hjemmelaget i det samme hjørnet som hjørnesparket kom fra.

Da ble det plutselig en helt annen stemning i Ålesund, og hjemmefansen hadde et ørlite håp om at de skulle klare å snu kampen. Ingen av lagene klarte derimot å få inn et siste stikk, og det endte med poengdeling på Sunnmøre.

— Det var flaks, sa målscorer Skagestad til TV 2 etter kampslutt.

— Vi kom under tidlig, så dette føles som en seier, sier han.

Det var en etterlengtet opptur for Aalesund, som stod med to strake tap etter sommerferien. Rosenborg derimot vil nok ikke være fornøyd med å bare få med seg det ene poenget fra Ålesund.

Les også

  1. «Trenerskifte ikke tema i AaFK» 

  2. Aalesund byttet keeper mot Rosenborg

  3. Tre islendinger startet mot RBK for første gang

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK