AS: Ødegaard lånes ut fra Real Madrid

Hamburg nevnes som en aktuell klubb, men det avviser den tyske journalisten Sebastian Wolff.

LÅNES UT: Ifølge spanske AS lånes Martin Ødegaard ut så snart Real Madrid er tilbake fra treningsleir.

Den spanske storavisa AS skriver tirsdag at Martin Ødegaard (17) forlater Real Madrid etter sommerens treningsleir, og tilslutter seg en ny klubb på en låneavtale.

Ødegaard er for tiden sammen med "Galacticos" på treningsleir i Nord-Amerika. Men ifølge AS vil altså unggutten gå ut på lån når de kommer hjem til Spania. Da venter også samtaler med pappa Hans Erik Ødegaard. Real Madrid spiller sin siste kamp i USA denne sommeren 4. august.

Det er tysk Bundesliga som skal være det heteste stoppestedet.

Ifølge tysk Sky Sports skal Hamburg være en aktuell klubb. Det avviser imidlertid Sebastian Wolff, som følger Hamburger SV tett for fotballmagasinet Kicker.

– Hamburg er ikke interessert i Ødegaard lenger. De tok kontakt med ham i mars, men nå har de hentet inn de offensive spillerne de trenger, sier Wolff til Aftenposten.

Vil ikke kommentere

Aftenposten har forsøkt å få en prat med Hans Erik Ødegaard om sønnens fremtidsplaner, men 42-åringen sier at de har bestemt seg for "å ligge lavt"og at de derfor ikke vil kommentere noe som helst.

Real Madrid deltar i International Champions Cup i USA. Onsdag spilles den første kampen mot Paris Saint-Germain, senere møter klubben Chelsea og Bayern München i turneringen. Da gjenstår det å se om Ødegaard får sjansen.

Ifølge spanske medier skal Ødegaard ha blitt inkludert i treningsleir-troppen nettopp for at han skal kunne vise seg frem for klubber som er interesserte i å hente ham på lån.

— Optimalt sett så skjer et utlån som fort som mulig. Jeg er tilhenger av en utlånsperiode som begynner tidlig på sommeren, og som gjør at du kommer inn i en spillergruppe så tidlig som mulig, sier fotballekspert Petter Veland om et mulig Ødegaard-utlån.

Vil være en fordel

Også han er overbevist over at 17-åringen leies ut kommende sesong. Veland mener at utlån på et tidlig tidspunkt i sommer vil gi nordmannen en fordel.

— Da kan man stille med gode kort på hånda. Det er veldig ofte sånn at de som lånes ut sent bruker tid med å komme inn i ting. Og for Martins del vil han etter alt å dømme reise til Norge og spille landskamper i september, noe som gir et ekstra opphold, sier han.

Siden overgangen fra Strømsgodset til Real Madrid for drøyt ett og et halvt år siden, har Ødegaard hovedsakelig figurert for Real Madrids B-lag, Castilla. Men unggutten fikk også Real Madrid-debuten 23. mai 2015.