Fotball

Til topps i Norway Cup: Disse jentene har ikke tapt på ett år

— Det var bare helt fantastisk.

Strindheim J14-lag gikk til topps på Ekebergsletta.
  • Audun Hageskal

OSLO: — Det var en voldsom jubel etter at kampen var avgjort. Det er utrolig godt å se slik spilleglede, sier trener for Strindheim J-14, Harald Welde.

Fredag kunne jentelaget fra Trondheim slippe jubelen løs, etter å ha sikret seg seieren i A-sluttspillet i Norway Cup. Etter å ha endt opp med bronsemedalje i fjor, var det revansje som stod på planen under årets turnering.

— Vi visste at muligheten for å gå til topps var der. Laget vi stilte med i år var enda sterkere enn i fjor, men vi var fullstendig klare over at det kom til å bli tøft, sier trener Welde.

Les også

Heroisk cup-sølv til trønderjenter

Sparte sin beste spiller

Strindheim hadde møtt finalemotstanderen Skodje i innledende runde i Norway Cup, i en kamp som endte 2-0, og visste dermed hva som ventet i finalen. Men Welde hadde et ess i ermet, da kampen om pokalen skulle avgjøres.

— Vi sparte vår beste spiller, da vi møtte laget tidlig i turneringa. Så det var nok et overraskelsesmoment for motstanderen at vi hadde enda mer å by på, sier treneren etter 3-1-seieren i finalen.

Det var likevel Skodjes jenter som åpnet best, og tok ledelsen etter ti minutter. Et velplassert frispark fra Julia Welde førte til utligning, da det gjenstod kun ett minutt til pause. Med det var lagene like langt.

Les også

Russisk trener fnyser etter Norway Cup-bråket: - Slåsskampen begynte da det ble sagt «ditt russiske svin»

— Vi var klare på at vi skulle utpå og gi alt i andre omgang, og jentene har vist at de er utrolig disiplinerte og har et stort konkurranseinstinkt. Det kom også frem i finalen, forteller Welde.

Åtte minutter ut i andre omgang snudde Strindheim kampen, og gikk opp i ledelsen etter scoring av Sara Andersen. Åtte minutter senere satte Emma Tangstad inn 3-1-målet, og sikret seieren for blåtrøyene.

— Det var bare helt fantastisk. Jentene har ikke tapt en kamp siden semifinalen i fjor, med unntak av noen innendørsturneringer vi har vært med på for treninga sin del. Vi har et veldig sterkt lag, og det skal bli spennende å se på fortsettelsen, sier Welde.

Les også

Mange jenter slutter tidlig med fotball. Det vil NFF gjøre noe med

Sølv til Verdal

Verdals G-17-lag kjempet seg også frem til finalespill på Ekebergsletta. Mot Bremnes IL fra Bømlo i Telemark, ble det imidlertid bom stopp. Trener Olav Erik Kvaal var likevel svært fornøyd etter kampen.

— Vi er det første juniorlaget fra Verdal som kommer til finalen i Norway Cup, så sånn sett skriver vi historie. Selv ser vi på dette som at vi har vunnet andreplassen, ikke tapt finalen, sier Kvaal til Adresseavisen.

Trener forteller at guttene hadde lite å stille opp med mot Bremnes.

— Vi møtte rett og slett et bedre lag. Våre to beste spillere, er i tillegg ute i dag, for å spille kamp med A-laget. Dermed blir vi noe svekket, forklarer treneren.

Les også

  1. Slik jobber Norway Cup-ledelsen for å holde Ekebergsletta trygg

  2. Russisk lag kastes ut av Norway Cup

  3. «Når man har opplevd så mye, er det enklere å være glad for små ting»

  4. De er gode venner og går på samme skole, men i denne kampen ble de motstandere

  5. Tvilling-supporterne (10) smelter hjerter på Norway Cup

Les mer om

  1. Norway Cup
  2. Strindheim IL