Den tyske Real Madrid-stjernens råd til lagkamerat Ødegaard

Toni Kroos vet hva som blir viktigst for Martin Ødegaard i tiden fremover.

Toni Kroos (t.v.) herjet med det norske laget. Her med lagkamerat Benedikt Höwedes.
  • Odd Inge Aas

At Toni Kroos er en av verdens beste midtbanespillere er opplest og vedtatt. Mot Norge på Ullevaal viste Real Madrid-stjernen at han – bokstavelig talt – hører til i en helt annen liga enn sine kolleger på den norske midtbanen.

— Du ser Kroos ligger og styrer hele sjappa. Vi må være ydmyke og ta læring av dette, sa Stefan Johansen.

Kroos selv var, i likhet med sin trener, Joachim Löw, ikke overrasket over noe av det Norge hadde å by på.

— De prøvde å forsvare seg med 11 menn, men det var det vi forventet, sa han til NRK.

— Norge forsøkte det de kunne, men hadde mange balltap, sa han videre.

Sjekk spillerbørsen til Lars Tjærnås:

Les også

- Han burde egentlig bare fått ett poeng

Hva med Ødegaard?

Kroos ble spurt av VG om sin norske lagkamerat i Madrid, Martin Ødegaard.

Den norske juvelen var ikke med i Per-Mathias Høgmos tropp til kampene mot Hviterussland og Tyskland. Kroos mener det ikke er grunn til panikk med tanke på Ødegaards utvikling, og sier nordmannen har god tid.

— Han er vel bare 17 år og trenger tid. Han må trene og selvsagt spille kamper. Det blir kanskje vanskelig i Madrid, så kanskje han må gjøre noe, sa Kroos.

Det virket lenge klart at Ødegaard skulle lånes ut til franske Rennes i overgangsvinduet som stengte onsdag, men et FIFA-reglement om utlån til et annet land av spillere under 18 år satte en stopper for det.

— Nå er ikke jeg agenten hans, hehe, men jeg vet at han er en god spiller og da jeg var 17 år var det viktigste å spille, ikke bare trene. Jeg håper han får muligheten til spille, sa Kroos, som er en av spillerne i den kongelige klubben i Madrid som Ødegaard trener med ukentlig.

Les også

Siste nytt om Ødegaard bekymrer ekspertene: - Real Madrid ville ha en ny Messi

Martin Ødegaard var med i U21-landslagstroppen, og ikke i Per-Mathias Høgmos A-lagstropp.

Löw tror Norge er bedre borte enn hjemme

Tyskernes trener, Joachim Löw ser ikke for seg at det norske laget skal kunne utfordre hans «Mannschaft» i resten av denne kvalifiseringen. Han tror Tsjekkia blir største utfordring.

– Det er laget som ut fra spillermateriell og tradisjoner kanskje kan utfordre oss, sa Löw, som på direkte spørsmål innlemmet Norge i en trio av lag som kan kjempe om 2.-plassen.

– Jeg tenker at Tsjekkia, Nord-Irland og Norge vil prøve å kjempe om 2.-plassen bak Tyskland. Jeg tror ikke Norge viste sitt sanne ansikt i dag. Borte kan Norge kontre mer og vise frem sin defensive styrke. Det er et lag som kan være sterkere borte enn hjemme, sa han ifølge NTB.