Hevder Ødegaard fikk starte på grunn av smisk

Profilert spansk fotballekspert mener Rafael Benítez ville blidgjøre klubbpresidenten.

Rafael Benítez skal være svært trofast mot klubbpresident Florentino Pérez. Det kan bety mye spilletid for Martin Ødegaard.
  • Nicholas Bergh

REAL MADRID-ROMA 0-0 (6-7 på straffesparkkonkurranse)

Lørdag spilte Martin Ødegaard (16) 45 minutter for Real Madrid mot Roma, i det som var Rafael Benítez' første kamp som den spanske storklubbens hovedtrener.

I spanske medier er gjennomgangsmelodien at Ødegaards prestasjon i Melbourne ikke var spesielt overbevisende.

Florentino Pérez (til høyre) oppfylte Rafael Benítez' (til venstre) store drøm da han utnevnte den tidligere Liverpool-sjefen til Real Madrids hovedtrener. Her poserer de med en Real Madrid-drakt da Benítez ble presentert for pressen.

Alfredo Relaño, en profilert kommentator i sportsavisen AS, beskriver Benítez' valg om å starte med Ødegaard som en «gest for å gjøre sine sjefer fornøyde» i en kommentar.Spanske medier har tidligere skrevet at klubbpresident Florentino Pérez er svært begeistret for Ødegaard.

I den nylig utgitte boken av den danske journalisten Michael Qureshi, «Martin Ødegaard», uttalte klubbpresidenten at nordmannen «kunne bli en av lagets største» spillere.

Les også

Martin Ødegaard tatt av banen i Real Madrid-tap

Spekulasjoner om Bale-favorisering

AS er kjent for å være avisen som er mest kritisk mot Pérez' regime. Relaño skriver også at Benítez har prøvd å begrense Ronaldos betydning, og at det kan være «instruksjoner fra en annen retning», i klar henvisning til klubbledelsen.

Alfredo Relaño i AS tror Cristiano Ronaldo får en mindre viktig rolle i Rafael Benítez' Real Madrid. Her forsvarer Ronaldo en corner i lørdagens kamp i Melbourne.

AS-kommentatoren trekker frem blant annet at Bale fikk spille ti minutter mer enn Ronaldo i lørdagens kamp som et signal fra Benítez. I tillegg reagerer han på at Bale fikk spille i en friere rolle enn portugiseren.Om Ødegaard skriver Relaño videre at nordmannen «viste tegn på begrenset erfaring, noe som ikke er rart».

— Elegant

AS har også gjort en vurdering av hvordan hver enkelt spiller presterte.

— Ødegaard spilte på høyrekanten og viste noe av sin kvalitet. Han var lite delaktig, han må ta mer initiativ, skriver avisen.

AS' konkurrent Marcasynes også 16-åringen var lite delaktig.

— Den «skjeggløse» nordmannen spilte for første gang fra start for Real Madrid, men han deltok ikke så mye i spillet. Han kombinerte bra på midten i de første minuttene, men senere så han litt sjenert ut, og han var ikke mye involvert i spillet sammen med Bale, Cristiano og Jesé.

Ødegaards første kamp fra start har også blitt lagt merke til utenfor Spania og Norge. Den britiske tabloidavisen Daily Mail skriver at «Ødegaard imponerte», mens Bleacher Report beskriver nordmannens prestasjon som «elegant».

Den australske storavisen Sydney Morning Herald skriver at det ikke virker som at Ødegaard var på dypt vann.

Les også

Imponert Real-sjef: - Ødegaard skal få vise seg frem før vi bestemmer oss

Ødegaard: — Hadde vært stort å møte Celina

Etter kampen var Ødegaard storfornøyd med å ha fått starte.

— Det var virkelig deilig å få debutere med stjernene. Jeg tenkte ikke at jeg ville få starte og det var veldig gøy, sa Ødegaard ifølge AS.

Les også

Nytt norsk supertalent skal på showturné: Celina mot Ødegaard i Australia

Real Madrids neste kamp i Australia er mot Manchester City neste fredag. Da kan Ødegaard få spille mot sin tidligere lagkamerat i Strømsgodsets ungdomsavdeling, City-unggutten Bersant Celina.

— Det hadde vært en stor opplevelse om det skjedde, sa Ødegaard om muligheten til å spille mot Celina.

Senere i sommer skal Real Madrid også spille mot Inter, AC Milan, Tottenham og Vålerenga.