Tromsø-keeperen: - Jeg prøver å være mest mulig sjef

Pål Vestly Heigre er en beskjeden type utenfor banen, men når det er kamp er den talentfulle keeperen stikk motsatt.

  • Robin Andersen

Pål Vestly Heigre (20) er keepertalentet som gikk fra ingen har hørt til en alle virkelig har fått øynene opp for. Det har blitt skrevet om den utrolige "Heigre-effekten", og 20-åringen var nok en gang sentral da TIL tok tre nye poeng på Alfheim.

— Vi har blitt tryggere bakover og vi har alltid scoret masse mål, så hvis jeg bare gjør jobben min så har vi gode sjanser for å vinne, sier Pål Vestly Heigre til iTromsø i pressesonen etter kampen.

Les også

Sjekk den Heigre-effekten

Landet forkjært

Pål Vestly Heigre landet forkjært etter en duell med Start-spiss Matthias Vilhjalmsson. Heigre skulle bare ut å plukke ned et innlegg, men det ble langt mer katastrofalt da han tok en salto for så å lande på sin venstre skulder. Hele Alfheim fryktet at den stabile keeperen måtte gå ut med skade, men heldigvis kom han seg på beina igjen.

Pål Vestly Heigre har storspilt for Tromsø og mot Start fikk han til og med en målgivende pasning.

Etter kampen var unggutten så strålende fornøyd med seieren at han tweetet dette:— Tre poeng på en middels dag smakte bedre enn mormors kjøttkaker.

TIL-kaptein Simen Wangberg klusset det til da han headet ballen i foten på Ajer, som dermed fikk muligheten til å skyte. Skuddet var ikke akkurat av den kraftigste sorten, men ballen tok en uheldig vending via foten til TILs andre midtstopper, Magnar Ødegaard, og inn i nettet bak en utspilt Heigre.

— Jeg hadde reddet den hvis den ikke hadde fått en "deflection", mener Heigre.

Les også

Andersen om Tromsø-keeperen: - Jeg vet han har en kruttsterk fot

— Vi har jobbet dag og natt

Pål Vestly Heigre viste også fram at det ikke bare er keeperhanskene som gjør jobben utpå banen. Rogalendingen tok i bruk pasningsfoten, og fikk assist på 1-1-scoringen til Andersen.

— Vi vet at Pål Heigre har en vanvittig fot, så det er faktisk bare å time løpet så blir det scoring, sier Andersen med et lurt smil om munnen.

Steinar Nilsen var en strålende fornøyd trener etter kampen.

— Vi har jobbet knallhardt dag og natt. Trenerteamet har vært formidabelt. I tillegg kan jeg ikke få rose spillergruppa nok, sier Nilsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk