Fotball

Liverpool-legende: –  Ødegaard-hypen er latterlig

Mener det legges altfor mye press på Martin Ødegaards (15) skuldre.

POPULÆR: Interessen rundt Martin Ødegaards fremtid er enorm både i Norge og i utlandet.
 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

Det norske supertalentet er ønsket av ”alle” de største klubbene i Europa. Interessen for 15-åringen fra media og publikum er enorm. Liverpool-legenden Mark Lawrenson (57) mener den er for stor.

– Oppstyret rundt Martin Ødegaards prøvespill hos Liverpool er latterlig. Men det er den tiden vi lever i, skriver Lawrenson i kommentar for avisen Liverpool Echo.

Den gamle midtstopperlegenden – som ble Liverpools dyreste kjøp i historien (900.000 pund) da han kom til klubben i 1981 – spilte totalt 356 kamper for Merseyside-laget i perioden 1981 til 1987. ## Mener folk legger for mye press på Ødegaard

LEGENDE: Mark Lawrenson (helt til høyre) sammen med de tidligere Liverpool-spillerne Alan Kennedy (t.v) og Alan Hansen (i midten).

I dag er 57-åringen blant annet ekspertkommentator for BBC. Mark Lawrenson tror presset som legges på Ødegaard kan virke ødeleggende.– Ødegaard kommer muligens til å bli en strålende spiller, men han er ikke 16 år engang. Folk legger altfor mye press på ham.

– I gamle dager dukket ryktene om unge talenter opp gjennom jungeltelegrafen blant folk innenfor fotballen. Nå ønsker hver eneste supporter å kunne si at de oppdaget et talent først, skriver Lawrenson – og mener totalen av dette blir for belastende.

Rekken av klubber som vil hente 15-åringen er lang: Real Madrid, Liverpool, Ajax, Manchester United, Bayern München og Arsenal. Hetest er kanskje interessen fra Real Madrid, som ifølge Marca garanterer Ødegaard førstelagsfotball — sammen med stjerner som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

Her er Martin Ødegaard, i midten, sammen med Steven Gerrard og Simon Mignolet på fredagens Liverpool-trening på Melwood.

Martin Ødegaard trente to ganger med favorittklubben Liverpool forrige uke, og ifølge Daily Mail skal han trene med Arsenal denne uken.

Rodgers: — Ødegaard er et talent

Mandag ble Liverpool-manager Brendan Rodgers spurt av VG om interessen for unggutten har økt og om Ødegaard er god nok til å spille i Premier League allerede denne sesongen.

– Jeg sier ikke noe om en ung spiller, eller spillere tilknyttet andre klubber, svarte Rodgers før han la til:

– Jeg tror verden vet at Martin er et talent, men han er ikke en Liverpool-spiller, så jeg trenger ikke å si noe om ham.

Sitatene fra Rodgers – som egentlig ikke sier noen verdens ting – gjengis i en rekke utenlandske medier. Nok et eksempel på hysteriet rundt 15-åringen. Utviklingssjef i Norges fotballforbund (NFF) Stig Inge Bjørnebye mener Ødegaard optimalt sett burde fått mer ro rundt seg.

Mener Ødegaard-interessen er ubehagelig

– Det er direkte ubehagelig å registrere at en 15-åring får så mye press fra media i en slik prosess, sa Stig Inge Bjørnebye til Aftenposten forrige uke.

På spørsmål om media burde gjort noe annerledes, har ikke Bjørnebye noe klart svar.

– Men media skal hele tiden overgå hverandre og komme nærmest mulig, sier Bjørnebye.

– Mediepresset vil bare øke, det er opplagt.

Men Bjørnebye har intet ønske om å bidra til å øke det presset. Å gi råd til Ødegaard om hvor han bør dra og når han bør dra, er ikke et tema.

– Mitt ønske er at Martin, og de rundt, skal få mest mulig fred og ro. Martin er en klok gutt med trygge rammer rundt seg. Jeg har stor tillit til apparatet rundt. De kjenner situasjonen og gjør en god og grundig jobb, sier Bjørnebye.

 1. Les også

  Deila vil hente Ødegaard til Celtic

 2. Les også

  Her trener Martin (15) sammen med Gerrard dagen før kamp

 3. Les også

  Mener Ødegaard ville styrket Liverpool fra dag én

 4. Les også

  Ajax-speider ville hente Ødegaard til klubben for to år siden

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SULTEN
  Publisert:

  Vi håper Spor av Nord lykkes. Oslo trenger slike steder.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5