Lekket dokument avslører: Så mye kostet egentlig verdens dyreste spiller

Real Madrid-stjernen Gareth Bale (26) var dyrere enn lagkompisen Cristiano Ronaldo (30).

SVINDYR DUO: Walisiske Gareth Bale, som her jubler sammen med verdens nest dyreste fotballspiller Cristiano Ronaldo, er spilleren som har kostet mest penger gjennom tidene.
  • Fredrik Saltbones

Det er nettstedet Football Leaks som har lekket dokumentet som viser overgangssummen for Gareth Bale, som ble solgt fra Tottenham til Real Madrid 31. august 2013. Papirene viser at overgangen kunne betales på to ulike måter:

  • 87.010.350 euro innen 14 dager etter at dokumentet ble signert.
  • 99.743.542 euro fordelt på fire utbetalinger (i tillegg til et solidaritetsbidrag på litt over én million euro).

Ifølge den spanske avisen AS valgte Real Madrid løsning nummer to. Og det betyr derfor at Bale totalt kostet 100.759.418 euro. Vi gjentar: 100 millioner, 759 tusen og 418 euro.

Ble nektet å si noe negativt om Tottenham

Noe som etter valutakursen i august 2013 tilsvarte 800 millioner kroner. Ut i fra dagens eurokurs tilsvarer det hele 953 millioner kroner.

Det har lenge vært uklart hvem av de to superstjernene Ronaldo og Bale som kostet mest, men prislappen Bale til slutt fikk er nesten fem millioner euro mer enn det den spanske storklubben betalte Manchester United for Cristiano Ronaldo 11. juni 2009 (96 millioner euro).

En av grunnene til at overgangssummen ble holdt skjult, er angivelig at Real Madrid-ledelsen ikke ville opprøre Ronaldo.

Punkt 16 i overgangsavtalen viser at Real Madrid ble pålagt å forhindre at Gareth Bale sa noe negativt angående Tottenham, styrelederen (Daniel Levy, journ.anm), Tottenham-styret eller noen av de ansatte i klubben.

I dokumentet står det også at Real Madrid kun skal referere til summen 78.171.930 millioner pund når de omtaler overganges kostnad.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: