To spanjoler på hver sin benk i Porto i kveld

Spansk trenerduell i mesterligaens kvartfinale mellom Porto og Bayern München.

MØTES I KVELD: FC-Porto-manager Julen Lopetegui og Bayern München-sjef Pep Guardiola kjenner godt til hverandre.

FC Porto mot Bayern München i kvartfinalen i mesterligaen er en duell mellom to managere som for noen uker siden satt side ved side på Nou Camp for å se oppgjøret mellom Barcelona og Manchester City.

FC-Porto-manager Julen Lopetegui og Bayern München-sjef Pep Guardiola kjenner godt til hverandre. Begge har en fortid i Barcelona.

Førstnevnte måtte nøye seg med kun fem kamper, fire mer enn han fikk for Real Madrid, i en karriere som endte med fem sesonger i Rayo Vallecano. En U-kamp og en A-kamp for Spania forteller om en keeper som var lovende, men som aldri helt slo til. Pep Guardiola på sin side har bøttevis med erfaring fra toppnivå både som landslagsspiller, midtbanemotor hos Barcelona, og trener i Barcelona og nå Bayern München.

Spansk ungdomssuksess

De er ikke de eneste spanske aktørene når det portugisiske mesterlaget møter mestergrossistene fra Tyskland. FC Porto har nemlig bygd et nytt lag der flere sentrale spillere er kommet til klubben etter at Julen Lopetegui ble hentet sist sommer. Etter en trøblete sesong der FC Porto havnet bak både Benfica og Sporting Lisboa, satset FC Porto på en spansk trener uten store meritter på klubbnivå.

Kun to sesongers erfaring fra Rayo Vallecano og Real Madrid B hadde 48-åringen før han fikk en rolle i det spanske forbundet. Julen Lopetegui opplevde suksess som en av arkitektene bak den enorme spanske ungdomssatsingen, som for hans del gjorde seg utslag i EM-titler for det spanske U19— og U21-laget.

Han spanske forbindelser gjorde det mulig å hente spillere som Cristian Tello, Oliver Torres og Casemiro på lån fra Barcelona, Atlético Madrid og Real Madrid, men en skade gjør at Tello står over kveldens duell med Bayern München.

Følg kampen direkte her fra 20.45 i kveld!

Erstatter med teft

Også spissen Jackson Martínez har vært borte med skade den siste tiden, og det er usikkert om kapteinen rekker møtet med den tyske giganten. Spiller ikke han, så har FC Porto en erstatter som har levert varene i fraværet til Martinez. Vincent Aboubakar har scoret i alle hjemmekampene han har startet, og kameruneren har vist gryende form de siste ukene. Det har også veteranen Ricardo Quaresma gjort. 31-åringen har aldri innfridd de store forventningene som var stilt til ham som ung, men i inneværende sesong har Quaresma imponert i Porto-drakten.

Ikke minst i mesterligaen, der han i likhet med Algerie-profilen Yacine Brahimi har imponert. Sistnevnte har fem scoringer i mesterligaen så langt, og Porto-fansen håper hans fulltreffere kan bidra til at klubben kan nå semifinalen for første gang siden klubben under José Mourinho vant turneringen i 2004. ## Skadeskutt Bayern

Håpet om suksess har steget i den portugisiske leiren de siste dagene etter som det ene skadeforfallet etter det andre har rammet Bayern München-leiren. Franck Ribéry, Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger og David Alaba er alle uaktuelle når tyskerne møter et FC Porto-lag som er den eneste av kvartfinalistene som ikke har tapt en eneste kamp i sesongens mesterliga.

I havnebyen i nord håper de å gjenta bedriften fra 1987 da FC Porto slo gjennom i europacupsammenheng. Da sikret klubben seg sin første av to titler i den gjeveste cupen ved å slå Bayern München 2–1 i finalen. Tyskerne er favoritter i de aller fleste kamper de spiller, men møter nå et formsterkt FC Porto som kun har tapt én av de tretten siste kampene.