Lallana reddet England på overtid av overtiden

England fikk en optimal start under sin nye landslagssjef.

Her setter Adam Lallana ballen i mål med kveldens siste spark på ballen.

Men seieren satt langt inn i Sam Allardyces debut som engelsk landslagssjef.

Da de to lagene møttes i EM-sluttspillet i sommer endte det 0-0, og det så også lenge ut til å bli tilfellet i søndagens oppgjør.

Til tross for at England var en mann mer den siste halvtimen sto Slovakia mot – helt til fem minutter på overtid. Da dukket Lallana opp og banket inn sitt første landslagsmål til 1-0.

– Det målet har latt vente på seg lenge. Jeg presser meg selv til å score mål. Som et lag var vi briljante og de hadde ingen sjanser. Selvfølgelig er det en fantastisk start for Sam og laget. Han var på klar på at han ikke ville ha baklengsmål. Jeg synes vi er disiplinerte, sa matchvinneren til ITV etter kampen, ifølgeBBC.

Rekord-Rooney

Dermed fikk Allardyce, selv om det satt langt inne, en drømmeåpning i sjefsstolen med tre poeng.

– Det var nerver på slutten, men vi fikk målet vi fortjente og vant i siste minutt. Vi dominerte kampen og fikk en veldig viktig seier, oppsummerte Allardyce.

Wayne Rooney satte rekord i antall landskamper for England for en utespiller med sine 116 kamper. Kapteinen ble hyllet av Allardyce etter kampen.

– I dag spilte Wayne hvor enn han ville. Han var fantastisk og kontrollerte midtbanen. Jeg kan ikke slutte å bruke han der, sa England-sjefen.

– Det er i den posisjonen Sam ville ha meg. Vi jobbet med det denne uken. Da laget ble offentliggjort var det flere som mente at jeg burde spille høyere i banen, men det passer meg, svarte Rooney, som ikke var bekymret for at scoringen ikke ville komme mot Slovakia.

– Vi fikk ikke panikk og holdt oss til kampplanen. Adam scoret målet som ga oss en perfekt start på kvaliken, sa England-kapteinen.

Skrtel-hodemist

Etter en sjansefattig første omgang, der Slovakia ikke hadde skudd på mål og England var nærmest med Raheem Sterling og et skudd som snek seg utenfor stolpen, skjedde det mer de siste 45 minuttene i Bratislava.

Det startet med at Martin Skrtel pådro seg sitt andre gule kort på klønete vis etter 56 minutter. Slovakia-kapteinen fikk som fortjent da han stemplet en liggende Harry Kane, og hjemmelaget måtte spille den siste halvtimen med en mann mindre.

Lallana var nære å sende gjestene foran med et kvarter igjen, men skuddet gikk i stolpen og ut. Innbytter Theo Walcott satte ballen i mål på overtid, men scoringen til Arsenal-spilleren ble annullert for offside.

Det ble ikke scoringen til Lallana tre minutter senere, og det var dermed England som kunne juble for tre poeng.

Litauen og Slovenia, som også er i engelskmennenes gruppe, spilte 2-2. (©NTB)