Fotball

Søderlund får kritikk – svarer med å be Ranheim-spiller om å «holde kjeft»

Alexander Søderlund sendte RBK til Ullevaal, men flere stusset over feiringen.

Her har Søderlund akkurat sendt et glissent Lerkendal til himmels – men lagkamerat Birger Meling og resten feiret mer enn den store helten.
  • Marius Dahl

Det blir trønderfest og show på Ullevaal også i år. Hverken Trygg/Lade, Steinkjer, Brattvåg, Odd, Vålerenga eller Start klarte å spenne bein på Rosenborg, som dermed er klar for sin fjerde cupfinale siden 2013.

Start, med sitt reservepregede mannskap, var derimot nær å kneble laget som er på full fart mot sitt fjerde strake seriegull. Men det nedrykkstruede laget til Kjetil Rekdal holdt bare stand i 93 av 94 minutter.

  • I dag start rettssaken mot Nicklas Bendtner: Dette sa han etter Start-kampen

Niklas Sandbergs ledermål ble utliknet av Nicklas Bendtner, før Eirik Wichne rotet det til i Start-feltet på tampen, og forært innbytter Søderlund å bli matchvinner på et av kampens siste spark. Å komme inn fra benken og sende laget til finalen. Det høres ut som guttedrømmen.

Stikk fra Ranheim

Men mannen som reddet festen, han jublet ikke. Mens lagkameratene stormet til 31-åringen, trakk ikke engang Søderlund selv på smilebåndet. Det fikk mange til å reagere på sosiale medier.

– Tenk hvor mange spillere, supportere, frivillige med flere som har ofret alt gjennom en lang karriere eller helt liv for å oppleve en cupfinale. Men aldri klart det. Og så får du servert det der når semifinalen avgjøres tre minutter på overtid ..., skriver den Brann-klare Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg på sin Twitter-konto.

Søderlund ble konfrontert med utspillet av VG. Da hadde han et klart svar:

– Han kan holde kjeft, sa han til avisen.

Der var også flere kritiske, deriblant Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

– Når man jobber som fotballspiller, og tilsynelatende ikke synes det er gøy å score mål, vinne og nå en cupfinale, er det kanskje på tide å skifte yrke, skriver Fredheim.

Kristoffer Løkberg har overrasket mange med å vise frem sin slepne skuddfot denne sesongen. At «Løken» skyter fra hofta, er ikke noe nytt.

Tidligere Vålerenga-iskriger og nåværende VGTV-profil Erik Follestad mente det bare var «piss».

Støtter Søderlund

– Se det intervjuet med Søderlund. Scorer vinnermålet på overtid, men ser ut som han er i begravelse. Smiler jo ikke. Piss, skriver Follestad.

Noen mente diskusjonen var overdreven – slik som tidligere landslagsspiss Jan Åge Fjørtoft.

– Og jeg jubla for mye ... håpløs debatt. Hadde sikkert sine grunner, Søder, skriver Fjørtoft.

Til Adresseavisen hevder han at feiringen ikke var demonstrativ med tanke på lite spilletid. Spisskollega – eller spisskonkurrent – Nicklas Bendtner spiller alt av viktige kamper når han er frisk.

Søderlund fikk ikke et minutt på banen da RBK etter alle solemerker sikret gullet med 2–1-seier mot Brann i Bergen søndag.

Søderlunds forklaring

– Nei, det var ikke noen spesiell grunn til at jeg ikke feiret mer. Jeg blir truffet av Birger i hodet, og det er ikke lett å komme seg av gårde. Jeg var glad jeg, sa matchvinneren selv i mixed zone etterpå.

– Tidligere har jeg ment at jeg skal spille mer, men nå har jeg ikke vært god nok. Coolen tar ut laget. Det er greit, hevder Søderlund.

I et stort intervju tidligere i høst, erkjennet lysluggen fra Haugesund at han kjente på presset. Og den manglende tilliten.

– Jeg vet at jeg kommer til å score når vi spiller bra og kommer til sjanser. Da kommer det en scoring til slutt. Men jeg vet også at Nicklas spiller når han er tilbake. Uansett hva jeg gjør i de neste kampene. Det har vært følelsen min hele veien denne sesongen, sa Søderlund den gangen.

Rosenborg møter Strømsgodset i cupfinalen 2. desember. Lagenes tredje møte i finalen. Godset har vunnet de to foregående.

Les mer om

  1. Nicklas Bendtner
  2. Kristoffer Løkberg
  3. Alexander Søderlund
  4. Fotball
  5. Sosiale medier
  6. Jan Åge Fjørtoft