Fotball

Svensk avis hevder Solskjær er «drømmekandidat» til toppjobb

Agent Jim Solbakken bekrefter at han besøkte IFK Göteborg.

Ole Gunnar Solskjær varte bare åtte måneder i Cardiff-jobben.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Ole Gunnar Solskjær har vært arbeidsløs siden han ble sparket som Cardiff-manager i september. Nå skal imidlertid en ny jobbmulighet ha åpnet seg.

Den svenske avisen Aftonbladet mener å vite at Solskjær er ønsket som trener i ambisiøse IFK Göteborg. Aftonbladet hevder Solskjær er den svenske storklubbens «drømmekandidat».

IFK skal ha fått signaler fra Solskjær-leiren om at 41-åringen ikke vil utelukke en retur til Skandinavia, dersom klubben kan bevise at satsingen er «riktig».

Solskjærs lønnskrav skal imidlertid kunne bli et problem i forhandlingene, da han krever et beløp høyere enn det som er vanlig for fotballtrenere i Allsvenskan.

— Jeg har ikke hatt noen kontakt med ham, sier IFK-sportssjef Mats Gren til Aftonbladet, på spørsmål om hvor interesserte klubben er i Solskjær.

Jim Solbakken på Göteborg-besøk

IFK Göteborg bekreftet tidligere denne uken at de jobbet ut ifra en kandidatliste på 15 navn. Da bekreftet klubbformann Karl Jartun at Aalesund-trener Jan Jönsson og den svenske landslagslegenden Henrik Larsson var blant kandidatene. Solskjær ble imidlertid ikke nevnt på det tidspunktet.

Det verserte også rykter om at Göteborg-klubbens sportssjef Mats Gren er i England onsdag, for å se Champions League-kampen mellom Manchester City og CSKA Moskva, og at dette ville bli brukt som en anledning til å møte Solskjær.

Gren benekter imidlertid at han er i England.

Les også

Jönsson og spisslegenden Larsson aktuelle til svensk toppjobb

Ole Gunnar Solskjærs agent Jim Sollbakken ønsket ikke å kommentere Aftonbladets spekulasjoner, men han bekrefter at han møtte Mats Gren i Göteborg for en måned siden.

— Ja. Jeg traff Mats Gren, vi spiste lunsj og så oss omkring. Det er en fantastisk klubb og bygning. Men hva vi snakket om tenker jeg ikke å gå inn på, sier Solbakken.

Solskjær gjorde seg svært ettertraktet som trener da han tok Molde til klubbens to første seriegull i 2011 og 2012. I 2013 fulgte han opp med et cupgull, før han prøvde lykken i Premier League med Cardiff, der han ble ansatt som manager i januar.

Det oppholdet ble mislykket for Solskjær, og nå er han ledig på markedet.

IFK Göteborg er en av Sveriges aller største klubber. Ingen lag har blitt seriemestere i Sverige flere ganger enn IFK Göteborg, som har vunnet 18 ganger. Åge Hareides Malmö FF tangerte den rekorden denne høsten.

Mandag fikk trener Mikael Stahre sparken i den svenske storklubben, selv om klubben ble nummer to i Allsvenskan denne sesongen.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball