Fotball

- Utrolig viktig ikke å tape

Start var heldige som klarte uavgjort hjemme mot Mjøndalen i bunnkampen.

svp://1000688?view=fvn
  • Åge Harald Drangsholt

Mjøndalen tok ledelsen etter 20 minutter, men innbytter Daniel Aase sørget for at Start fortsatt har et lite grep om kvalifiseringsplassen.

Daniel Aase (til høyre) jubler for sitt utligningsmål.

— Akkurat nå tenker jeg veldig lite. Jeg har nesten ikke klart å lande. Men vi tar et poeng. Det var utrolig viktig å ikke tape. Nå blir det bare utrolig viktig å kjøre på videre, sa Start-trener Bård Borgersen til speaker på indre bane etter kampen. Han kunne takke Start-keeper Håkon Opdal for at Start ikke tapte. Han leverte fire matchavgjørende redninger.

Mjøndalen tok ledelsen

Men det var Start som kom til kampens første sjanse, men Alex de Johns heading på hjørnesparket gikk rett på keeper. Etter hvert overtok Mjøndalen banespillet, og selv om målet etter 20 minutter kom på deres første ordentlige sjanse, var det slik sett ikke ufortjent. Et langt innkast ble stusset bakover av Starts Mads Stokkelien, og den takket og bukket Morten Sundli da han headet den over Håkon Opdal til 1-0. Sju minutter senere kunne det stått 2-0, men Opdal kom ut og avverget Sanel Kapidzics skudd fra skrått hold.

Fikk ballen ned på bakken

I LEDELSE: Mjøndalen kunne juble først i kampen mot Start.

Men så kom omsider Start mer med i spillet. Etter å ha spilt mange lange baller, klarte de etter hvert å få ballen litt mer ned på bakken, og etter 30 minutter kom lagets største sjanse før pause. Espen Hoff ble spilt fri, keeper laget retur, men Stokkelien skjøt utenfor via en Mjøndalen-spiller. Mål kunne det også blitt sju minutter før pause, men Espen Børufsens innlegg til Mathias Rasmussen ble taklet i skuddøyeblikket.

Etter pause satte innbytter Daniell Aase fart på Start. Omgangen åpnet med en heading over av Mads Stokkelien etter corner. Etter 57 minutter ble Espen Børufsen spilt, men skuddet fra god posisjon gikk via Mjøndalen-spiller til corner.

Utliknet med hælen

Og etter 60 minutter kom utlikningen kom utlikningen. Stokkelien fikk kranglet corneren videre til Daniel Aase som på meget frekt vis, dro ballen bakover og satte ballen i mål med hælen.

svp://101888?view=bt

Men i stedet for at Start fortsatte kjøret, var Mjøndalen svært nær ved å ta tilbake ledelsen bare fire minutter etter målet. Men Håkon Opdal fikk et bein på skuddet fra Erik Midtgarden. Enda farligere var det etter 75 minutter da Sanel Kapidzic ble spilt fri, men alene med Håkon Opdal gikk Start-keeperen seirende ut av duellen.

Strøk stolpen på overtid

Og etter 80 minutter måtte han gripe inn igjen. Jørgen Hammer mister ballen og Erik Midtgarden kom alene, men Opdal avverget en stor sjanse for fjerde gang.

Og etter 90 minutter fyrte Amahl Pellegrino av gårde en suser som strøk stolpen. På overtid klarte ingen av lagene å skape noe særlig, og kampen ebbet ut med 1-1 foran nesten 9000 tilskuere.

svp://1000688?view=fvn

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. IK Start
  3. Mjøndalen IF