Fotball

Forren med stikk til RBK: - De har vært stille lenge

Molde-stopper Vegard Forren begynner å bli lei alt Rosenborg-snakket.

Vegard Forren snakker med pressen etter 1-1-kampen mot Rosenborg.
  • Kjetil Flygind

LERKENDAL (Aftenposten): — Det var viktig for oss å vise at vi er et godt lag. Selv om vi er 11 poeng bak Rosenborg, så viste vi her at vi var fullt på høyde med dem. Det var en jevn kamp. Og i 1. omgang var vi best. I perioder var vi så gode at jeg synes vi fortjente tre poeng. Rosenmborg er ikke uslåelige. Men uavgjort var vel greit alt i alt, sier landslagsstopperen til Aftenposten.

Les også

Skullerud: - Vi kjempet som løver

Forrens stikk til Rosenborg

Forren var god på et fullsatt Lerkendal.

Vegard Forren var blant kampens markante skikkelser. Her takler han Riku Riski.

21.401 tilskuere fikk imidlertid se Alexander Søderlund score sitt første mål på en måned da han sendte RBK i føringen etter en drøy halvtime. Men Molde svarte umiddelbart. André Hansen fomlet et innlegg i eget mål, en skikkelig keepertabbe. Selv om Rosenborg hadde flest sjanser ble det ikke flere mål.— Vi bryr oss ikke så mye om Rosenborg og det de holder på med. Men det blir nok. De passer på å være mye i media og offensive nå som det går bra. Men det har jo vært veldig stille fra dem lenge. Dette er vel fem år uten gull som kommer til syne, sier Forren. Og legger kjapt til at han mener Rosenmborg bør passe seg for lagene som kommer bak.

Les også

RBK-keeperen etter tabben: - Feil å skylde på meg

RBK-Kåre: — Brukbar melding

Meldingen fra hemnværingen får Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til å slå hendene sammen og smile bredt.

— Fotball er følelser og underholdning. Og jeg liker jo at folk er litt offensive og slenger noen kommentarer. Det skaper interesse, og slik bør det være mener jeg. Men Forren er jo ikke akkurat kjent for å ha så mange gode meldinger, men den der var jo egentlig brukbar, sier RBK-treneren til Aftenposten. Og flirer godt.

Tor Ole Skullerud og Molde kom for tre poeng, men måtte reise hjem med ett. I bakgrunnen er Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Før han fortsetter:— Vi har lyst til å ta gullet, og vi leder med 11 poeng på dem. Og de var ganske "hvasse i sneipen" i fjor de også.

Han sier at rett etter kampen var han ikke superfornøyd med ett poeng i storkampen, som han også mener er det største oppgjøret i Norge.

— Vi var såpass mye bedre enn dem at vi burde slått dem. Vi hadde sjanser nok. Og da det var 20 minutter igjen begynte de å drøye tid og spillerne lå strødd med krampe. Hadde vi fått ti minutter til, så hadde vi tatt dem. Men vi får ikke noe "Fergie-time" vi. Det er ikke noe som heter "Kåre-time" ennå heller. Helt sjanseløst, sier den munnrappe Rosenborg-treneren og ler.

- Vi har masse å by på

Hans kollega i Molde, Tor Ole Skullerud, oppsummerer oppgjøret slik:

— Vi var gode og leverte en god prestasjon. Rosenborg hadde store muligheter i 2. omgang.

- Var det viktig for dere å komme til Lerkendal og vise at dere har noe å fare med selv om dere ligger 11 poeng bak Rosenborg?

— Vi har vist i hele år at vi har noe å fare med. Vi har masse å by på. Og vi skal gjøre så godt vi kan i de 16 kampene som gjenstår. Men vi har ikke sett ut som noe gullag til nå.

Beste RBK-poengfangst siden 2003

Kåre Ingebrigtsen sier han tviler på om moldenserne er i stand til å spille seg opp i gullkampen med så stort gap opp til serielederen fra Trondheim.

Rosenborg står nå med 33 poeng på 14 kamper. Det er en poengfangst man må tilbake til 2003 for å finne maken til. Den gang sto laget med 35 på like mange kamper. Og endte opp som seriemester.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. Molde FK