Fotball

Spansk storavis: – Ødegaard-drakten vil bli solgt over hele verden

Blir Martin Ødegaard (16) tidenes yngste spiller i Champions League, vil det få stor kommersiell verdi for Real Madrid, tror den spanske avisen Marca.

EKTE TALENT: Martin Ødegaard jubler her for sin første scoring for Real Madrids andrelag, Castilla. Foto: Digitalsport

  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

Martin Ødegaard har kapret en haug med rekorder siden gjennombruddet i fjor.

• Yngste spiller i eliteserien i Norge

• Yngste målscorer i samme serie

• Yngste landslagsspiller for Norge

• Den yngste som har spilt i en EM-kvalifisering

Etter overgangen til Real Madrid, har 16-åringen mulighet til å ta enda flere rekorder.

Ødegaard kan bli den yngste som har fått spille en tellende kamp for Real Madrids A-lag, og den yngste med spilletid i Champions League.

Kan slå 20 år gammel rekord

Begge rekordene kan Martin Ødegaard (16 år og 84 dager gammel førstkommende tirsdag) ta om under en uke, hvis han får spilletid i returoppgjøret mot Schalke 04 i Champions League. Da slår han i tilfelle den 20 år gamle rekorden til Céléstine Babayaro, som var 16 år og 87 dager gammel da han fikk sin Champions League-debut for Anderlecht.

  • Direkte tirsdag 20.45:Real Madrid og Schalke

Ødegaard er tatt ut i mesterligatroppen til Madrid-laget, og 16-åringen har fått trøye nummer 21.

Les også

Ødegaard spilte hele kampen i Madrid-tap

Den spanske storavisen Marca tror en eventuell Ødegaard-rekord vil få enorm oppmerksomhet, og ha stor kommersiell verdi for Real Madrid.

STJERNELAG: Martin Ødegaard, her fra sin første A-lagstrening som Real-spiller ved Valdebebas utenfor Madrid sentrum. Rundt ham er Sergio Ramos (f.v), Isco, Gareth Bale og Karim Benzema. Foto: Getty Images

– Dersom han spiller, vil medieomtalen over hele verden være stor. Trøyen med nummer 21 og navnet hans på ryggen kommer til å bli solgt over hele planeten, skriver Marca – og skriver videre at returoppgjøret mot Schalke for lenge siden ble utpekt som en mulig debutdato av Real Madrid-ledelsen.

– Bygger Ødegaard som produkt

– Helt siden Martin Ødegaard ble presentert av Real Madrid 22. januar, har datoen 10. mars vært markert med rød skrift på kontoret til Carlo Ancelotti og markedsavdelingen i Real Madrid, skriver Marca.

Rektor ved Høgskolen i Molde, Hallgeir Gammelsæter, tror Real Madrid prøver å bygge opp Ødegaard som en merkevare, og mener det er logisk – fra et markedsmessig perspektiv – å gi 16-åringen den rekordtidligere Champions League-debuten.

– Det handler om at Martin Ødegaard ikke lenger bare en fotballspiller, men også et produkt. Blir han den yngste, blir det unikt trekk ved produktet Martin Ødegaard. Det er nok det de prøver på, det er logikken, sier rektor ved Høgskolen i Molde Hallgeir Gammelsæter.

HET: Cristiano Ronaldo scoret 1-0-målet mot Schalke i den første kampen. Førstkommende tirsdag er han kanskje på banen sammen med Martin Ødegaard. Foto: Reuters

– En milepæl i NorgeReal Madrid vant den første kampen, borte i Gelsenkirchen, 2-0. Det øker trolig sjansen for at Ødegaard blir å se på banen.

Sportsøkonom Harry Arne Solberg tror imidlertid ikke at det vil gi ekstra penger i kassa for den spanske hovedstadsklubben.

– I Norge blir det en milepæl, men jeg tror ikke Real Madrid kommer til å selge noen ekstra trøyer. Det kan hende at flere kjøper drakten til Ødegaard, men da gjør de det kanskje på bekostning av en annen drakt. Så totalen blir kanskje ikke større, sier Solberg.

– Det kan ha en effekt, men hvor mye er vanskelig å si. Vi blir fort litt sneversynt i Norge. Som for eksempel med Zuccarello i New York. Han er bare en på laget der borte, men en stor stjerne i Norge fordi han er norsk.

– Ødegaards spansk er mer enn akseptabel

– Ødegaard må nok opp på et litt høyere nivå før det får en effekt på draktsalget.

Ifølge Marca har Ødegaard allerede kommet godt inn i sin nye hverdag i Spania.

– Spansken hans er mer enn akseptabel, noe som hjelper med integreringen i garderoben. Når han trener med førstelaget, spiser han også med førstelagsspillerne, og blir kjent med de som om ikke så altfor lenge blir hans lagkamerater, skriver avisen.

Fakta:

Tidenes yngste spillere i Champions League

Céléstine Babayaro (16 år og 87 dager)

Alen Halilovic (16 år og 128 dager)

Youri Tielemans (16 år og 148 dager)

Charis Mavrias (16 år og 242 dager)

Bryan Cristante (16 år og 279 dager)

Yngste målscorer:

Peter Ofiri-Quaye (17 år og 195 dager)

Les også

  1. Ser vi starten på en krise og et feilvalg?

  2. Schmeichel tror Manchester United kommer til å angre på at Ødegaard slapp unna

  3. Spansk avis hyller Ødegaard: - Han er god, veldig god

Les mer om

  1. Spansk fotball