Fotball

Elabdellaoui fikk ikke dra på landslagssamling - Hedenstad hentes inn

Olympiakos nektet Omar Elabdellaoui å slutte seg til resten av den norske landslagsstroppen til kampene mot Panama og Island.

Omar Elabdellaoui får ikke lov til å slutte seg til landslagssamlingen til kampene mot Panama og Island. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det sa landslagssjef Lars Lagerbäck på en pressekonferanse tirsdag.

– Elabdellaoui fikk ikke lov av Olympiakos å komme hit fordi det kun er en internasjonal dato for VM-klare land. Vi har forsøkt å ha dialog med dem, men vi har ikke lyktes i å få dem til å ombestemme seg, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

Elabdellaoui og hans greske klubb måtte nøye seg med tredjeplass i hjemlig serie denne sesong, klubbens svakeste plassering på 24 år.

Nå hentes Rosenborg-back Vegar Eggen Hedenstad inn til kampene mot Panama og Island.

Rosenborg-back Vegar Eggen Hedenstad hentes inn som erstatter for Elabdellaoui. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Må være realistiske

På pressekonferansen fikk Lagerbäck spørsmål om hva han legger til grunn når han rådgir spillere som vurderer et klubbskifte.

Svensken sa at han anbefaler sine spillere å se på muligheten for spilletid når de vurderer en overgang til større klubber.

– Fotballmessig må de være så realistiske som mulig, svarte den svenske landslagssjefen på NTBs spørsmål, før han la til at det er mer enn kun det sportslige som må legges til grunn for at en spiller skal trives i en ny klubb.

– Det er en vanskelig avgjørelse, men de må også se på den sosiale situasjonen. Jeg har kjent flere spillere som ikke har trivdes spesielt bra ved siden av det fotballmessige.

Les også

Skadet Ødegaard skapte Ullevaal-hysteri: – Det hadde vært kjekt med vakter

Imponert over Berge

Sander Berge, som nylig er tilbake etter en langtidsskade, er en het mann som har vært jaktet på av blant andre den spanske storklubben Sevilla.

Lagerbäck skrøt av unggutten på tirsdagens pressekonferanse og la til at det ikke er mye som tyder på at Genk-spilleren har vært ute med skade i nesten sju måneder.

(©NTB)

Les mer om

 1. Olympiakos
 2. Omar Elabdellaoui
 3. Vegar Eggen Hedenstad
 4. Lars Lagerbäck
 5. Norges herrelandslag i fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Skadet Ødegaard tatt ut i landslagstroppen

 2. FOTBALL

  Tyrkisk storklubb bekrefter Elabdellaoui-forhandlinger

 3. FOTBALL

  Det var harmonisk, så smalt det: Dette er bakgrunnen for bråket i Norges landslag

 4. FOTBALL

  Skadet «Moi» ut av landslagstroppen

 5. FOTBALL

  Nå skal «Sveriges tråkigste person» senke Sverige

 6. FOTBALL

  Lagerbäck hardt ut mot landslagsprofil: – Aldri opplevd at spillere har gått over grensen på denne måten