Har Christer (19) satt norgesrekord i opprykk?

For Christer Johansen (19) har 2018-sesongen vært et eventyr.

OPPRYKKSFEST: Her feirer Christer Johansen opprykk til 1.-divisjon.

Den tidligere TIL-spilleren har nemlig rykket opp fire ganger denne sesongen. iTromsø har prøvd å sjekke med flere statistikkguruer, og ingen av dem har hørt om noen i norsk fotball som har rykket opp fire ganger i løpet av en sesong.

– Om det er norgesrekord? Det har jeg egentlig ikke tenkt på, men det bør jo være ganske uvanlig. Det skal godt gjøres å rykke opp flere enn fire ganger i løpet av en sesong, sier Johansen med et smil.

Han startet sesongen som TIL-spiller. Der fikk han med seg ni kamper for TIL 2 som rykket opp til 3.-divisjon denne sesongen.

– Før sesongen var opprykk et ganske klart mål, og det var veldig godt å klare det. TIL trenger et andrelag høyere enn 4.-divisjon, og det hele ble vel avgjort åtte kamper før slutt. Det viser at vi var i en liga som var for dårlig, sier Johansen.

Les også

Bakenga må opereres - er ute av spill i et halvt år

Bidro sterkt

I sommer ble høyrebacken hentet til Raufoss. Her har han fått spilletid for tre lag: Raufoss (klar for 1.-divisjon), Raufoss 2 (klar for 3.-divisjon) og Raufoss U19 (klar for interkrets-serien). Samtlige lag rykket opp denne sesongen.

U19-laget rykket opp til interkretsligaen da de ble seriemestere etter 4–0 mot Toten sist helg.

– U19-laget trengte litt hjelp. Derfor ble Henrik Fløgum, en lokal gutt, og jeg med i en kamp for to uker siden og sist søndag. I den første kampen pådro vi oss skader, begge to, så det så litt stygt ut før kampen mot Toten søndag. Men jeg tok smertestillende, tapet kneet og klarte å fullføre, forteller Johansen.

GULL: Her jubler Christer Johansen (til høyre) og Henrik Fløgum for opprykk.
Les også

Meteorologisk institutt: – Brann kan ikke skylde på værvarslingen

Og Johansen – som også kan spille på høyre kant – ble viktig i kampen.

– Med to scoringer og en målgivende pasning vil jeg si at jeg bidro til at vi vant 4–0. Det var en ren seriefinale. Hadde Toten vunnet, ville de ha rykket opp, forteller 19-åringen, som har en fortid i Rosenborg-systemet.

Men både pappa (Ole-Morten Johansen) og onkel (Per-Christian Johansen) er fra Tromsø.

Nå håper Christer på en seniorkarriere i Raufoss – klubben som ble klar for 1.-divisjon i høst. I desember skal han i kontraktssamtaler med klubben.

– Opprykket med Raufoss A var utvilsomt det største. Den stemningen som var på stadion og etter kampen kommer jeg til å ta med meg resten av livet. Det var rørende, forteller Johansen.

– Raufoss er ikke et så stort sted, men jeg har aldri hørt så mye lyd fra så lite folk. Det var fantastisk å feire med fansen etter at opprykket var sikret, sier Johansen.

SERIEMESTER: Raufoss er klare for 1.-divisjon.

Slo Fredrikstad

Han fikk en kamp for A-laget, som innbytter i høst.

– Jeg har ikke spilt så veldig mye for A-laget, men det var heller ikke målsettingen da jeg kom hit. Det er ikke så lett å spille seg inn når du kommer midt i en sesong til et lag som kjemper helt i toppen. Først og fremst var det viktig å få en god treningshverdag, sier Johansen.

Raufoss beseiret Per-Mathias Høgmos Fredrikstad i kampen om opprykk.

– Det er helt vilt. De ressursene som Fredrikstad har er tre ganger så store som hele Raufoss har. Fredrikstad hører også hjemme på et høyere nivå enn 2.-divisjon, sier Christer Johansen - som opplevde to nedrykk med TIL 2 på to sesonger i 2016 og 2017.

Nå har lykken snudd.