Fotball

Innbytter avgjorde for Strømsgodset

Sikret seieren i Europa League-kvalifiseringen fem minutter før slutt

VANT BORTE: Strømsgodsets fortsetter å vinne under Bjørn Petter Ingebretsen. Torsdag kveld vant de borte mot tjsekkiske Mlada Boleslav i kvalifisering til Europa League.
 • NTB

Fem minutter før slutt skjøt innbytter Bassel Jradi et praktskudd som ga Strømsgodset 2-1-seier borte over Mlada Boleslav i 1. kamp av 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen.

Godset imponerte på bortebane mot sin tsjekkiske motstander. Drammenserne var best. De skapte mest og var solide defensivt.

– En strålende bortekamp. Vi hadde mest sjanser og vant fullt fortjent. Vi møtte et godt bortelag. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle gjøre det så bra. Jeg forventet at vi skulle tape, sier Bjørn Petter Ingebretsen til NTB etter kampen.

Sørum-scoring

Det store spørsmålet før kampen for Godset var spissplassen. Marvin Ogunjimi røk fremre korsbånd i kneet og er ute resten av sesongen, mens Peter Kovacs er ute i kulden. Klubben står kun igjen med Thomas Sørum og Thomas Lehne Olsen som alternativer på topp. Sørum svarte med scoring.

Riktignok scoret tsjekkerne først. Etter 40 minutter så vertene ut til å gå til pause med en ledelse. Daniel Bartl banket ballen i krysset fra 17 meter. En kalddusj for gjestene.

Gustav Wikheim og Sørum ville ikke ha noe av å ligge under før de siste 45 minuttene. Wikheim kom seg inn fra kant og ga ballen til Sørum. Spissen satte ballen enkelt i mål til 1-1 ett minutt før pause.

– Dette er det beste vi har gjort på lenge, og det var den beste kampen under min ledelse, sier Ingebretsen.

Skal drepe kampen

I annen omgang bølget spillet fram og tilbake. Det var få store sjanser, men Bugge Pettersen hadde mye å rydde unna. Keeperen gjorde det på glimrende vis. Wikheim hadde etter 56 minutter en stor mulighet til å gjøre 2-1, men bommet fra kloss hold.

Det hele så ut til å ende uavgjort, men fem minutter før slutt sikret Bassel Jradi Strømsgodset et sterkt utgangspunkt før returoppgjøret. Dansken skrudde ballen i mål fra 20 meter.

Mlada presset på for utligning i sluttminuttene, men Godset-spillerne kjempet heroisk og unngikk flere baklengs.

– Vi skal ikke ligge bak på hjemmebane. Der går vi for å drepe kampen, sier Ingebretsen. (©NTB)

 1. Les også

  Eyjolfsson: - Det har blitt litt drittslenging

 2. Les også

  Europa-kaoset TIL heldigvis slipper unna

 3. Les også

  Drammens Tidende: - Snart blir han permanent Godset-trener

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5