Fotball

Diomande tror kompisen kan bli gull verdt

De vant tittelen sammen i Strømsgodset. Nå vil Adama Diomande og Muhamed Keita gjenta bedriften med Stabæk.

Her er Diomande i duell med Kjetil Wæhler.
  • Sindre Trygsland

Duoen var en del av en svært livlig kvartett på topp hos laget fra Bærum som herjet med et tafatt Vålerenga. Etter vakre mål og Ernest Asante og Luc Kassi inntok Stabæk på nytt sølvplassen, og er før Rosenborgs møte med Sarpsborg 08 bare fire poeng bak serielederen.

— Vi er alltid med, svarer Diomande selvsikkert på spørsmål om de kan henge seg på Rosenborg og kjempe om serietittelen.

Les også

Bradley etter praktkamp: - Vi er gode nok for gull

Siste påfyll i Stabæks offensiv er Muhamed Keita, som er på lån fra den polske storklubben Lech Poznan. Kantspilleren hadde sin første kamp fra start, og var nest sist på ballen da hjemmelaget tok en tidligere ledelse på Nadderud.

— Vi har fått inn mer kraft med Keita. Vi forstår hverandre ut og inn, sier landslagsspiss Diomande om kompisen.

Muhamed Keita i kampen mot Vålerenga.

— Gode nok for gull25-åringen tror den tidligere lagkameraten fra Strømsgodset kan bli et viktig tilskudd for Stabæk i de 12 gjenstående seriekampene.

— Du ser han ikke er helt i toppform, men han gjør en god kamp og i forrige kamp, så får han spille flere kamper og få pusten igjen så blir det bra, sier han.

Spissen måtte byttes ut med en skade med skulderen, men sier at det ikke er veldig alvorlig. Muhamed Keita spilte samtlige 90 minutter. Selv var meget fornøyd med sin første kamp fra start i Stabæk.

-Jeg kunne ikke fått en bedre debut. Vi spiller bra fotball og holder nullen, sier han.

24-åringen får også gode skussmål fra trener Bob Bradley.

— Han har noen strålende offensive kvaliteter. Han er en spiller som kan trekke inn fra kanten, score og assistere, sier han

Før sesongen var seriegullet utenkelig for Stabæk. Nå, med 12 kamper igjen å spille, vil ikke amerikaneren snakke bort at hans lag er med i kampen om tittelen.

— Jeg tror at vi er gode nok. Vi må være jevnere og må ha flere kamper som i dag. Hvor vi fra start til slutt ikke gir bort for mye, der vi spiller som vi kan og konsentrasjonen er bra. Klarer vi det, ja, da tror jeg vi kan kjempe mot de beste lagene, sier Bradley, som mener gårsdagens prestasjon var "komplett".

Pratet før overgangen

Muhamed Keita sier følelsen på Nadderud ligner på det han opplevde i gullsesongen med Strømsgodset. Han pratet lenge med kompisen Adama Diomande før han valgte Stabæk.

— Han har hjulpet meg mye. Jeg snakket mye med ham før jeg kom hit, og han fortalte hvordan treneren er, hvordan det er å spille i Stabæk og i garderoben. Derfor var det bare for meg å komme og se det selv, sier han.

Leiesoldaten tror også at overraskelseslaget kan holde følge med et bunnsolid Rosenborg-lag utover sesongen. 13. september møtes de to lagene på Lerkendal.

— Vi må være stabile og vi må være på det nivået vi er i dag, minst, for å holde følge med Rosenborg. Vi vet vi har liten stall, så vi må trene godt og være nøye med det vi gjør for ikke å få skader, sier han.

Angrepskvartetten bestående av ham, Diomande, Ernest Asante og Yassine El Ghanassy herjet med Vålerenga, og Oslo-laget var heldig som bare slapp inn to mål.

— Vi fungerer bra sammen i perioder, men vi må klare å holde det trykket mot et forsvar i mye lengre tid. Det blir mye vanskeligere å stoppe oss hvis vi får til at alle er en trussel hele tiden, sier Keita.

Tafatt Vålerenga

To praktfulle scoringer var nok til å påføre Vålerenga sitt første bortetap for sesongen. Kjetil Rekdals menn falt dermed ned på tredjeplass. Først var det Ernest Asante som banket ballen i nettaket etter godt forarbeid av Muhamed Keita.

Da lagets angrepskvartett hadde gjort Vålerenga-forsvaret svimle den første timen, ble Luc Kassi byttet inn. Han svarte med å feie inn 2-0-scoringen og punktere storkampen.

— Jeg håpet vi skulle snu det i andre omgang, men så kommer 2–0 og så detter vi helt sammen. Det er kjempeskuffende, sier Vålerenga-treneren.

Laget hans skapte knapt målsjanser og var bakpå mer eller mindre i samtlige 90 minutter.

— På bortebane mot gode lag må du ha de fleste spillerne opp mot maksnivå. Det hadde vi ikke. Det er mange som underpresterer i dag, både duellmessig og pasningsmessig, og da blir du løpende mye mellom, sier han oppgitt.

Les også

  1. Hyller Rekdals gjenoppbygging av VIF

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Stabæk Fotball
  3. Vålerenga Fotball