Fotball

Her er RBKs nysignering på plass på Lerkendal

Mandag viste Jonathan Levi seg frem for første gang. - Pulsen gikk opp på direkten, sier han.

GLAD KAR: Mandag var Jonathan Levi på sin første treningsøkt på Lerkendal. Da satt smilet løst. Foto: Håvard Haugseth Jensen

 • Marius Dahl
 • Mari Linge Five
  Adresseavisen

Da Jonathan Levi ankom treningsfeltet på Lerkendal mandag skrev han to autografer før han ruslet ut på gresset foran sin aller første trening med resten av Rosenborg-spillerne.

Det var i forkant av hjemmekampen mot Sandefjord, lørdag 8. juli, den 21 år gamle svensken ble presentert som ny Rosenborg-spiller.

Les også

 1. – Rosenborg nærmer seg kjøp av svensk 21-åring

 2. Svensk midtbanespiller klar for Rosenborg

– Har råskapen til Helland

Han hentes fra nivå to-klubben Östers IF, der Levi har scoret fem mål og laget to målgivende på elleve kamper denne sesongen.

– Levi-signeringen er et godt håndverk. Han er en spennende U21-landslagsspiller for Sverige og har store kvaliteter. Vi er fornøyd med å ha kjøpt ham uten å måtte svi av hele lommeboken, sa sportssjef Stig Inge Bjørnebye til Adresseavisen etter at avtalen var i boks.

– Han har spilt kant i 4–4–2 i Sverige, men ferdighetene hans passer enda bedre som ving i 4–3–3 etter vår mening. Han er nesten helt lik Pål André Helland, venstrebeint og de har den samme råskapen, sa trener Kåre Ingebrigtsen, og begge to uttrykte begeistring over at Levi hadde valgt Rosenborg foran en rekke andre klubber.

– Lett valg

På sin aller første trening tok Levi for seg og fremsto riktig så «påskrudd», med høy intensitet i spillet sitt. Og etterpå var angrepsvåpenet tilfreds med å ha kommet i gang.

– Det er kjempemorsomt endelig få være her. Jeg fikk en fin velkomst, og det kjennes som jeg har kommet inn i en bra gruppe. Det skal bli gøy å komme i gang, sier han til Adresseavisen.

Ferske Rosenborg-spillere har fått kjenne at intensiteten på treningene kan være høyere enn de er vant med fra før. Også Levi rakk å bli sliten.

– Det var en tøff trening. Jeg har nettopp hatt en kort sykdom også, og pulsen gikk opp på direkten. Men det er sånn det skal være, sier Levi.

Han blir spilleklar for Rosenborg når overgangsvinduet åpner 20. juli.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Pål André Helland
 3. Stig Inge Bjørnebye
 4. Kåre Ingebrigtsen
 5. Rosenborg BK