Fotball

Bryne-keeper ble oppdaget av Tottenham. Nå skal han trene med storklubben.

Tottenhams speidere fikk øynene opp for Isak Middtun Solberg (15) på landslagssamling. Nå er Bryne-keeperen invitert til London på treningsopphold.

Isak Midttun Solberg debuterte i seniorsammenheng for Bryne som 14-åring. Neste uke viser han seg frem i Tottenham.
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

Allerede i neste uke drar den talentfulle keeperen til London for å trene med Tottenham. Det bekrefter utviklingssjef Even Sel i Bryne overfor Aftenbladet.

– Vi fikk en forespørsel fra Tottenham etter en landslagssamling i Porsgrunn og var selvfølgelig positive til den. Det er kjekt at våre spillere viser såpass godt igjen. Det er hyggelig og en fin bonus for både Bryne og spilleren selv, sier Sel.

Isak Midttun Solberg er sønnen til Thomas Solberg - som tidligere har vært keepertrener i Bryne. Han har akkurat fylt 15 år, han er allerede over 190 cm høy og spiller på det norske G15-landslaget.

Les også

Sandnes Ulf henter to nye spillere - én av dem var aktuell for Bryne

– Han er en veldig talentfull keeper med gode holdninger og fine forutsetninger for å bli god. Han er treningsvillig og ambisiøs. Vi har tro på at Isak kan bli en god keeper for Bryne i fremtiden, sier Even Sel.

Også Brynes daglige leder Asle Tjøtta skryter av Solbergs treningsvilje.

– Han er enormt dedikert og samtidig ydmyk. Vi tenker langsiktig utvikling, han er fortsatt veldig ung, men det er ingen tvil om at han er en spennende keepertype, sier Tjøtta.

Les også

Storklubbene jakter kometen Braut Håland, men faren har klokkertro på Solskjær

Isak Midttun Solberg debuterte i seniorsammenheng for Brynes andrelag i fjerdedivisjon i slutten av juni. Han var da bare 14 år gammel.

Neste uke drar han til London og Tottenhams ungdomsakademi for å vise seg fram. Der skal han trene med den engelske klubbens U16- og U18-lag.

– Først og fremst er det stas for spillerens selv, men det er også gøy for klubben at spillerne våre blir lagt merke til. Så må alle huske på at det er langt fra et treningsopphold til en overgang, påpeker Asle Tjøtta.

Les mer om

  1. Landslagssamling
  2. Bryne FK
  3. Fotball 2. div