Fotball

Matchhelt Tévez: - Jeg ville gi noe tilbake

En straffescoring av Carlos Tévez (31) gjør at drømmen om den første finalen på 12 år er svært levende for Juventus.

  • Erlend Nesje
    Journalist

Juventus-Real Madrid 2-1

Juventus har ikke spilt finale i Champions League siden de tapte for Milan i 2003. 12 år etter har de muligheten etter å ha slått Real Madrid i det første semifinaleoppgjøret. Kampens profil? Argentineren Carlos Tévez.

SCORET PÅ STRAFFE: Carlos Tevez sendte Juventus i 2-1-ledelse etter at han selv først hadde blitt felt.

— De kom hit som store favoritter, men vi vant en taktisk seier og resultatet var rettferdig. Jeg føler trygghet og får mye støtte av lagkameratene og treneren. Jeg prøver bare å gi noe tilbake. Jeg føler meg som en leder i denne gjengen, sa Tevez til Viasat.Den energiske og arbeidsvillige spissen var en av banens beste og scoret 2-1-målet på straffe etter et snaut kvarter i andre omgang.

«Sendte et signal»

Juventus vant en fortjent seier og har et godt utgangspunkt før returkampen i Madrid.

— Vi sendte et signal om at vi er her. Vi vil til finalen og vi kommer til å kjempe helt til det siste i Madrid. Det her var første kampen. Det gjenstår fortsatt én og i den må vi ha samme tro og fokus. Vi må reise til Madrid og tro at vi kan gå til finalen, sa Andrea Pirlo til Sky Sport Italia ifølge Football Italia.

— 50 prosent av jobben er gjort. Laget ga alt og vi fortjente å vinne. Vi la om til fem mann bak, og det ser kanskje ikke så vakkert ut. Men seieren var det viktigste, sa Patrice Evra og takket samtidig Gud i et intervju vist på Viasat.

SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Tidligere Real-spiller Alvaro Morato sendte Juventus i ledelsen.

Forrykende start

Vertskapet åpnet forrykende på Juventus stadion.

Juventus gikk rett i strupen på Real Madrid, de var etter motstanderen som sinte veps, og tvang den regjerende mester til å gjøre feil.

«Den gamle dame» fikk også tidlig belønning for den intense og aggressive jobbingen.

REKORDMANN: Cristiano Ronaldo scoret sitt mål nummer 76 i Champions League, som er ny rekord.

Ni minutter var spilt da gode Carlos Tévez avsluttet hardt fra skrå vinkel, Real-keeper Iker Casillas måtte gi retur og Alvaro Morata ved bakre stolpe hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål. Morata kom til Torino i fjor sommer etter fire år i Real Madrid, og 22-åringen droppet å feire ledermålet.Juventus ledet etter en fartsfylt åpning. Italienerne var best, de vant duellene, de var mer direkte og så lenge ut som en Champions League-finalist.

Ronaldo-rekord

Men Real Madrid har så mye kvalitet i laget og spilte seg sakte, men sikkert, inn i kampen igjen.

Og etter 27 minutter hadde de gjort det manager Carlo Ancelotti ønsket seg mest av alt før kampen: Bortemål før neste onsdags returoppgjør i Madrid.

James Rodriguez slo inn foran mål. Og hvem hadde plassert seg der? Cristiano Ronaldo selvsagt, som hadde luktet situasjonen før Rodriguez slo innlegget. Headingen på åpent mål var enkel, men den var viktig.

Det var portugiserens mål nummer 76, som er mest i Champions League gjennom alle tider, og har med det ett mer enn Barcelonas Lionel Messi, som møter Bayern München i sin semifinale.

Real Madrid tok over etter utligningen og var svært nær et ledermål da James Rodriguez stupheadet ballen i tverrliggeren rett før pause.

Første omgang var god og intens.

Tevez på straffe

Tempoet var like høyt fra start i den andre. Kvarteret var ikke passert da Juventus var i ledelsen igjen. Vertene kontret etter en ballmist fra Real Madrid, Carlos Tévez tråklet seg fri og ble klønete felt av Real Madrids Dani Carvajal.

Tevez satte selv inn straffen, selvfølgelig til enorm jubel på en fullpakket stadion.

Real Madrid hadde ballen mye, men det var en vrien oppgave å bryte ned Juventus' forsvar. Og spanjolene var selv i perioder svært rufsete i forsvar. På overtid hadde innbytter Fernando en eventyrlig mulighet til å øke ledelsen til 3–1. Uansett: Ett mål under, med et bortemål på hjemturen, var langt fra noen krise for Real Madrid. Seier 1–0 hjemme på Santiago Bernabéu er innenfor rekkevidde for Ancelottis menn.

Men semifinalen lever før returoppgjøret. Og vel så det.

Les også

  1. Ancelotti er lei av favorittstempelet

  2. Pirlo: - Om vi vinner Champions League, forlater jeg Juventus

  3. Ronaldo svarte med hat trick etter Barcelonas storseier

Les mer om

  1. Champions League
  2. Juventus FC