Fotball

Slik opplevde Moyes United-sparkingen

Letter på sløret i intervju. — Uvurderlig lærdom.

Hva bringer fremtiden for David Moyes? Selv har han ikke hastverk med å finne seg en ny jobb. AP, Jon Super

 • Nicholas Bergh

David Moyes gikk fra å være mannen som fikk til mye med lite ressurser i Everton, til å bli mannen som fikk til for lite med mye ressurser i Manchester United — på under ett år.

Nå letter Moyes på sløret for første gang etter pressemeldingen han gikk ut med i kjølvannet av sparkingen.

— Jeg likte virkelig tiden min med Manchester United. Det jeg lærte var uvurderlig. Jeg er sikker på at jeg vil tjene på hele opplevelsen. Jeg er sikker på at jeg vil bli en mye klokere og mer kunnskapsrik trener og manager etter den korte perioden på Old Trafford, sier Moyes i et intervju med Sunday Post.

51-åringen har den siste tiden blitt linket til Stefan Johansens klubb Celtic. Han bekrefter at han har flere tilbud på bordet, men har ikke hastverk i jobbjakten.

Et av de store lyspunktene i Moyes' United-karriere var at han slapp stortalentet Adnan Januzaj til for førstelaget. REUTERS, Phil Noble

— Jeg har ikke utelukket noe, uavhengig om det er i Storbritannia eller ikke. Det kan uansett hende at jeg tar meg en pause, og ser fotball rundt omkring i verden. Det jeg er sikker på, er at jeg har kommet meg videre, sier Moyes.

Ble støttet av spillere

Tabloidavisen The Mirror har hevdet at spillerne feiret etter at Moyes fikk sparken, etter et år der storklubben havnet på 7. plass, og også kom til kort i cupturneringene.

Ifølge Sunday Post skal imidlertid flere spillere ha støttet Moyes da han måtte forlate klubben, blant dem Wayne Rooney, Adnan Januzaj og Moyes' landsmann Darren Fletcher.

— Det er mye som har blitt sagt om dagen jeg forlot Manchester United. Sannheten er at jeg snakket med spillerne på Carrington (journ.anm. klubbens treningsfelt). Siden da har jeg mottatt støttemeldinger og takknemlighet fra mange spillere. Jeg har også mottatt bred fra fotballprofiler rundt om i verden. Det har vært overveldede og gitt meg pågangsmot.

Etter at Moyes fikk sparken etter bortetapet for Everton, tok Ryan Giggs over i de fire siste kampene av sesongen. Det er allerede klart at Louis van Gaal leder Manchester United neste sesong.

 1. Les også

  - En arrogant drittsekk

 2. Les også

  Keane eller Moyes kan bli Johansens nye sjef

 3. Les også

  - Moyes etterforskes for overfall på pub

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Manchester United

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Bekreftet: Moyes blir ny West Ham-manager

 2. FOTBALL

  Moyes: - Å ta over etter Ferguson var umulig

 3. FOTBALL

  Engelske medier: Moyes klar for ny Premier League-klubb

 4. FOTBALL

  United-floppen Moyes klar for spansk klubb: - Min største utfordring

 5. FOTBALL

  Roar Stokke: - Det var for store sko å fylle

 6. FOTBALL

  Telegraph: I dag kan Giggs erstatte Moyes