Fotball

Målløst på Nadderud

NADDERUD: Rosenborg fikk bare med seg ett fra kampen mot Stabæk på Nadderud søndag kveld. Dermed er avstanden opp til serieleder Lyn uforandret.

 • Christer Stensås

En jevn med ikke alt for velspilt kampen mellom Stabæk og Rosenborg endte målløst på Nadderud søndag kveld. Ingen av lagene maktet å storspille i mer enn 25 graders varme utenfor hovedstaden.

Isolert sett er 0-0 og ett poeng et brukbart resultat for RBK på en stadion der de har slitt de siste årene. Men i jakten på serieleder Lyn kan likevel ikke RBK tillate seg å være fornøyde med resultatet. Kampen var jevn i samtlige 90 minutter, og lagene hadde initiativet i hver sin omgang.

Tam første omgang

Den første omgangen på Nadderud stod definitivt ikke i stil med det flotte sommerværet. I den grad noen av lagene var villige til å få til noe ute på gressmatta, var det hjemmelaget Stabæk som stod for underholdningen. Omgangens største sjanse kom allerede etter snaue 12 minutter. Thomas Finstad ble spilt gjennom i rommet mellom Christer Basma og Tor Trondsen, men vinkelen ble noe spiss for Stabæk-spissen. Skuddet var likevel bra, og Arni Gautur Arason måtte frem med en sterk beinparade for å hindre scoring. To minutter senere forsøkte Peter Sand seg med et skudd fra 17 meter, men det ble med forsøket.

RBK virket mest opptatt av det defensive arbeidet før pause. Fikk de overgangsmuligheter, kom de i labert tempo og med få folk. To skuddforsøk fra henholdsvis Roar Strand og Bent Skammelsrud endte begge utenfor mål. Et tredje forsøk, igjen fra Roar Strand, gikk rett på keeper.

Høy temperatur

Rosenborg gikk langt mer aggressivt ut etter pause, noe som skapte en helt annen temperatur ute på banen. Christer George pådro seg gult kort bre minutter før hvilen, men i løpet av andre omgangs ti første minutter hadde han fått selskap av Ståle Stensaas, Bent Skammelsrud, Ørjan Berg og Tryggvi Gudmundsson.

RBKs offensiv etter pause ga seg ikke utslag ikke reelle målsjanser før etter 25 minutter av omgangen. Harald Martin Brattbakk slo inn et frispark fra hjørnet av 16-meteren. Ballen fikk gå uforstyrret gjennom et tett befolket felt før den havnet hos Tor Trondsen på bakerste stolpe. En noe overrasket Trondsen fikk ikke skikkelig treff, og keeper Jon Knudsen klarte å nå ballen før den passerte målstreken.

Kampens desidert største sjanse kom mer enn tre minutter på overtid, og foranledningen var av det brutale slaget. Azar Karadas ble meid ned bakfra av Stabæks Tom Stenvoll. Taklingen ble korrekt belønnet med et rødt kort, og RBK fikk sjansen på dødball. Harald Martin Brattbakk la frisparket inn i feltet, der Jon Knudsen gikk ut på en skikkelig bærtur. Erik Hoftun gikk i luften, men hodestøtet strøk på utsiden av vinkelfestet.

Dette var det nærmeste Rosenborg kom scoring i denne kampen. Det endte 0-0, og med 1-1 mellom Brann og Lyn er avstanden til toppen den samme for Rosenborg.

 1. Les også

  Strand holdt en time

 2. Les også

  Karadas husket ikke noe

 3. Les også

  Svimmel Stensaas

 4. Les også

  - Hva har jeg gjort galt

 5. Les også

  Hoftun kunne avgjort

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  RBK senket Molde

 2. FOTBALL

  Starter som mot Moss

 3. FOTBALL

  Flere endringer mot Viking

 4. SPORT

  Bittert for Rosenborg

 5. FOTBALL

  Viking sendte Stabæk ned i 1. divisjon

 6. FOTBALL

  Brattbakk bedre enn "Ivers"