Her synger tusenvis av italienere RBK-sangen i Torino

— Dere viser at fotball er lidenskap, sier initiativtaker Filippo Sanangelantoni.

Stemningen var stor da tusenvis av italienere møttes i natt ved et torg i Torino, Italia og sang «Sha-la-la-la-la-la-laaa – åh, Rosenborg».

Studenten Filippo Sanangelantoni og kameratgjengen hans tok initiativet til sangen som en protest mot italiensk hooligan-kultur.

— Vi er betatt avlidenskapen spillerne og fansen viser når sangen synges. Vi er lei alt bråket blant italienske supportere. Dette er måten å feire på, sier Filippo Sanangelantoni, en av initiativtakerne til arrangementet.

Se den elleville stemningen i videovinduet over!

Santangelantoni anslår at rundt 6000 personer deltok i feiringen.

De aller, aller fleste er italienere. Få er RBK-fans opprinnelig, men alle har et sterkt forhold til sangen som Rosenborg feirer sine seire med i garderoben etter kamp.

— Det dere driver med er fotball, som igjen er lidenskap, noe dere virkelig viser i sangen. Sangen utløser primitive instinkter hos menn og gjør oss til en gruppe av fans som vi beundrer, sier Sanangelantoni til Adresseavisen.

BAKGRUNN:

Les også

Lørdag samler tusenvis av italienere seg i Torino for å synge RBK-sangen

Derfor er sangen stor i Italia

Sangen har fått sin utbredelse blant italienere via sosiale medier.

— Det har skjedd takket være «Calciatori Brutti», Italias største humornettside for fotball og sport, sier Filippo Sanangelantoni.

Han og kameratgjengen tok initiativet til Facebook-eventen «Cantare SHALALALALALALA OH ROSENBORG in Piazza Saluzzo» – avsyngingen av sangen i Torino rett før midnatt.

«Calciatori Brutti»,delte 3. november videoen fra garderoben etter kampen hvor Rosenborg vant over Start i Kristiansand. Dermed fikk hele Italia more seg over at André Hansen dunker kosten i utstyrskassene i bortegarderoben.

— Det ble en massiv hit og vi valgte å etterligne videoen og legge den ut på våre facebooksider, sier Filippo Sanangelantoni.

Mange andre har gjort det samme. Det har også Rosenborg ballklubb fått merke, når folk har sendt dem sine egne garderobevideoer med «sha-la-la ...»

Les også

«Fylla»-programleder om Hellands ølutspill: - Han må ha lest boka opp-ned

Les også

Professor: - Bare tull å legge opp på grunn av alder

Rosenborg større i Italia enn her hjemme

Videoen på den italienske humorsiden er sett 850 000 ganger, mot bare halvparten på Rosenborgs egen facebookside.

Også videoene der RBKfeiret seriegullet sammen med fansen på Marienlyst stadion i Drammen, etter uavgjort mot Strømsgodset og den hvor de synger med Lerkendal-publikum etter kampen mot Haugesund har spredt seg blant italienere.

Beundrer det Micke gjør

Det at Micke Dorsin fikk megafonen i hånd og sang Kjernens heiasang sammen med RBK-fansen, har imponert flere enn Filippo Sanangelantoni.

— Det er en vakker sang. Og det å se at spillerne synger sangen som om de var «hooligans» har gjort et stort inntrykk på oss. Det er det det ikke ofte vi ser i fotball nå for tida. Spillere som disse er sjeldne og det å se en kaptein som Micke Dorsin synge, er ganske imponerende.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk