Fotball

Hoftun: - Bille burde ha sagt fra tidligere

Hoftun møter Bille i dag for å få større klarhet i hva som skjedde natt til langfredag.

RBKs sportslige leder Erik Hoftun liker dårlig at Nicki Bille Nielsen holdt tyst om byturen i Danmark. Her sammen med organisasjonssjef Trond Alstad og assistenttrener Bård Wiggen før avreise til Bodø. Foto: TERJE SVAAN

 • Christian Stendal

BODØ (adressa.no): — Ja, jeg skal treffe Nicki i dag. Men utover det er det ikke så mye mer å si om denne saken akkurat nå, sier sportslig leder Erik Hoftun til adressa.no før flyavgang tilbake til Trondheim tirsdag morgen.

Der skal han blant annet ta opp hvorfor han selv og Per Joar Hansen ikke visste noe som helst om Nicki Billes bytur natt til langfredag da dansken dro hjem fra RBK-treningen påskeaften, snaut to døgn etter.

Les også

TV 2: - Bille sa han ikke fikk puste

At dansken ringte Hoftun først søndag kveld, etter å ha følt at danske medier var på saken, er noe RBK-ledelsen reagerer på når de nå skal komme til bunns i saken.

— Det er bra at han sa fra til oss før det kom i mediene. Men klart: Nicki burde ha sagt fra da han kom tilbake fra Danmark lørdag, sa Hoftun til adressa.no i går kveld.

Da hadde han jobbet med «Bille-saken» hele dagen, og deretter sett et RBK han mente er i spillmessig framgang i Bodø. Han hadde tidligere på dagen også snakket med Bille på telefon, og i dag skal de sette seg ned ansikt til ansikt. Der kommer de blant annet til å snakke om en videosnutt RBK har fått tilgang til via dansk politi, som spilleren selv mener beviser hvor skjevt saken er kommet fram i mediene. Og hvor han – i følge TV2 – mener seg utsatt for overdreven røff behandling fra politiet.

— Jeg har sett videoen, men vil ikke kommentere hva jeg mener om den nå i kveld, sa Hoftun i går kveld.

Kan ha brutt interne regler - igjen

Uavhengig av innholdet i den videoen er det imidlertid ingen tvil om at RBK tar saken på ytterste alvor. Ikke bare fordi spilleren fikk gult kort etter fylleskandalen i september – og ble sendt på sinnemestringskurs. Men også fordi han igjen har trampet over det som står om holdninger i spillernes kontrakter da de skriver under for RBK – også det som ble sagt da klubben hadde oppfrisking av sine etiske regler på La Manga i februar.

I Rosenborg heter det også «frihet under ansvar»: Det er lov å ta seg en øl til maten, men alt med måte. Også i ferier – og særlig i sesong, som nå.

Les også

- Støtter Nicki så lenge han er min lagkamerat

Nå vurderer Hoftun å reise til Danmark onsdag for å få full oversikt i saken.

— Det er aktuelt å snakke med politiet ansikt til ansikt. Så får vi se. Denne saken kan ikke trekke ut i langdrag, det er ikke bra for noen. Vi håper å være ferdig med den innen uka er over, sa han i går.

Les også

Danmarks landslagssjef: - Dette er Rosenborgs bord

Det var Ekstra Bladet som omtalte saken først, som skjedde natt til langfredag. I følge avisen skal Bille ha blitt svært hissig mot politiet under en bytur, og bitt en politimann. Politiet skal ha svart med å bruke pepperspray mot RBK-spilleren. Inne i politibilen skal Bille ha spyttet og gnidd fjeset sitt mot et bilsete. En overtredelse som har en strafferamme på alt fra bøter til åtte års fengsel.

Bille selv mener altså på sin side at framstillingen i avisen er feil, og har satt advokat på saken.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Bille Nielsen havner i utenomsportslig bråk. I september i fjor fikk han 10 000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter vold utenfor to utesteder i Trondheim. Spissen ble den gangen sendt på sinnemestringskurs etter å ha fått en skriftlig advarsel. I desember ønsket RBK å selge dansken, men lyktes ikke i vinterens overgangsvindu.

Les også

To gule er rødt, Nicki Bille!

— Det er meget alvorlig å få skriftlig advarsel i RBK. Skjer det lignende ting igjen, kan det være game over, sa Hoftun til Adresseavisen den gangen

Denne uka avgjør danskens videre skjebne i RBK.

SPORTSDØGNET:

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Hoftun vurderer å dra til København

 2. FOTBALL

  Mini: - Ikke gi Bille sparken

 3. FOTBALL

  Hoftun holder RBK-tilhengerne på pinebenken

 4. FOTBALL

  Hoftun: - Listen ligger lavt for Bille

 5. FOTBALL

  Nicki Bille siktet for vold mot politimann

 6. FOTBALL

  Nicki Bille: - Jeg har visst om tiltalen i flere uker