Yttergård Jenssens lag ute av cupen etter ekstraomganger

Ruben Yttergård Jenssen hadde grunn til å håpe på en drømmereprise, men fikk den ikke.

Hakan Calhanoglu jubler etter å ha satt inn Leverkusens ledermål mot Kaiserslautern i cupen.
  • 100% Sport

Bayer Leverkusen slo hans Kaiserslautern ut av cupen med 2-0 etter ekstraomganger.

I fjor ble den tidligere Tromsø-spilleren matchvinner da Kaiserslautern slo Leverkusen 1-0 på bortebane i den tyske cupens kvartfinale. Målet hans kom seks minutter før slutt i annen ekstraomgang.

Denne sesongen vendte 2.-divisjonslaget tilbake til åstedet en runde tidligere og ga bundesligafireren tøff kamp igjen. Etter 90 målløse minutter var det Leverkusen som hadde størst grunn til å være fornøyd med resultatet.

Yttergård Jensen og Kaiserlsuatern truet Bayer Leverkusen, men røk til slutt ut av cupen. Her fra en tidligere anledning.

Gjestene ga intet ved dørene, og Yttergård Jenssen pådro seg gult kort for en felling av Giulio Donati allerede før første omgang var halvspilt. Da hadde han allerede rukket å skape en god sjanse for laget sitt etter en ballerobring mot nettopp Donati.Kaiserslautern spilte svært disiplinert og nektet hjemmelaget å skape stort. Selv kontret gjestene med kraft og tyngde.

Sjanser

Nærmest scoring var det da Alexander Ring etter en halvtime nikket fra kort hold, men keeper Bernd Leno svarte med en refleksredning. Tidlig i annen omgang greide hjemmeforsvarer Emir Spahic så vidt å klarere da Jean Zimmer sto klar til å score.

I ekstraomgangene begynte de 3000 tilreisende Kaiserslautern-supporterne å håpe at Yttergård Jenssen skulle gjøre som i fjor, men i stedet var det hjemmelaget som scoret. Leverkusen fikk frispark etter at Karim Bellarabi var i duell med André Fomitsjov, og Hakan Calhanoglu sendte frisparket i mål.

I annen ekstraomgang fastsatte innbytter Stefan Kiessling resultatet etter en misforståelse mellom keeper Marius Müller og Willi Orban.

Favorittseier ble det også til Borussia Dortmund med 2-0 borte mot Dynamo Dresden på en fullsatt arena. Ciro Immobile scoret begge målene.

Vant uten nordmenn

Eugen Polanski og Kevin Volland scoret da Hoffenheim ble første lag som tok seg til kvartfinale. Aalen ble slått 2-0. Polanski og Volland scoret også i 2-0-seieren over Mainz i serien sist helg.

Hoffenheim var stor favoritt mot nestjumboen i 2. Bundesliga, men måtte slite mer enn ventet i en kamp Tarik Elyounoussi gikk glipp av på grunn av en skade i låret.

Mats Møller Dæhli er ute med knetrøbbel og kunne ikke være med da Freiburg tok seg til kvartfinale med 2-1 over Köln. Tidligere Lillestrøm-spiller Anthony Ujah hadde ingen stor dag og satte inn den første scoringen i feil mål etter et drøyt kvarter. Helt upresset nikket han et hjørnespark i eget mål.

Vladimir Darida doblet hjemmeledelsen ett minutt senere. Deyversons redusering i nest siste minutt var Kölns eneste svar.

Bård Finne var ubenyttet reserve for Köln.

De fire siste åttedelsfinalene spilles onsdag. Kvartfinalene trekkes søndag. (©NTB)