Fotball

De Lanlay nektet å juble da han scoret mot gamleklubben

RBK fortsetter ferden mot seriegull etter tre poeng mot Viking.

 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

ROSENBORG — VIKING 2-0

LERKENDAL (adressa.no): Det var tidligere Viking-spiller Yann-Erik de Lanlay som satte inn 1-0-målet på overtiden av første omgang. Etterpå unnlot han å juble, av respekt for gamleklubben.

Fartsfylt åpning

Scoringen kom helt på tampen av en fartsfylt førsteomgang i det kjølige septemberværet på Lerkendal.

Rosenborg tok kommandoen fra start. Den første store sjansen kom fra Ole Selnæs etter sju minutter. Ballen gikk i stanga.

Fem minutter senere var de Lanlay på farten. Han driblet seg gjennom Viking-forsvaret og slo ballen til Fredrik Midtsjø, men muligheten ble spolert.

Etter 21 minutter leverte Rosenborg et mesterlig angrep helt frem til avslutningen. Det var Pål André Helland som la ballen til Jonas Svensson, som kom på overlap. Svensson slo inn til Anders Ågnes Konradsen, men han smelte ballen himmelhøyt over mål.

Svensson hindret scoring

Første gode Viking-mulighet kom like etterpå, da Björn Daníel Sverrisson skjøt et godt skudd fra langt hold.

Rosenborg hadde grepet den første halvtimen, men gjestene var farlige på kontringer. Etter 32 minutter kom Viking til en kjempesjanse da laget kontret etter en svak Rosenborg-corner. Jonas Svensson reddet RBK fra baklengsmål denne gangen.

Yann-Erik de Lanlay ga RBK ledelsen mot gamleklubben Viking.

Omgangen så ut til å ebbe ut til 0-0 da Yann-Erik de Lanlay fikk ballen på 16-meteren fra Anders Konradsen på overtiden av første omgang. Den tidligere Viking-spilleren satte ballen i nettmaskene bak Iven Austbø, via hodet til en Viking-forsvarer. Bortelaget ropte både på offside og frispark i situasjonen, men dommeren godkjente scoringen.

Iskald Søderlund

Rosenborg produserte flest sjanser, men Viking var farlig frempå flere ganger på kontringer i de første 45 minuttene.

TOPPSCORER: Alexander Søderlund feirer 2-0 sammen med Pål André Helland.

RBK fortsatte å trykke på etter hvilen. Pål André Helland spilte en god kamp og var sentral i flere gode angrep. Så også etter 66 minutter, da han sto bak forarbeidet til Rosenborgs andre scoring. Hemnværingen var både god og heldig da han driblet seg forbi et par Viking-spillere og sendte ballen videre til Alexander Søderlund.RBK-spissen var iskald og satte ballen i mål fra omtrent ti meter. Dermed 2-0 til Rosenborg foran 14 611 tilskuere på Lerkendal.

Etter 2-0-scoringen forsvant mye av nerven i kampen. Ingen av lagene skapte store sjanser på slutten, men for RBK var to scoringer er enn nok. Nok en gang sikret Kåre Ingebrigtsens menn seg en komfortabel seier.

Med tre poeng mot Viking har Rosenborg elleve poengs forsprang på Stabæk, før deres kamp mot Molde (starter kl. 20.00). Avgir Stabæk poeng der er det snart bare teorien som kan hindre RBKs første seriegull siden 2010.

Les også

 1. Jarstein og Skjelbred fortsetter oppturen

 2. Bunnsolid Hangeland imponerte i Palace-triumf

 3. Odd ga fra seg seieren etter grufull straffemiss

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Viking FK