– Real Madrid mener Ødegaard kan bli en ny Messi eller Ronaldo

Journalist José Luis Sánchez mener Real Madrids jakt på Martin Ødegaard (16), er helt unik i klubbens i historie.

svp://21722?view=ap
  • Fredrik Saltbones

MADRID (Aftenposten): Onsdag var det lite som minnet om Ødegaard-hysteri i Madrid, hverken inne på arenaen Santiago Bernabéu eller i byens mange gater. Real Madrid-supportere flest har knapt hørt om 16-åringen fra Norge.

Fredrik Saltbones og Ragnhild Ås Harbo er på plass i Madrid for Aftenposten.

Men for hovedstadsklubben er det viktig å vise frem sin nysignering med stil.Etter det Aftenposten får opplyst presenteres 16-åringen fra Drammen klokken 13 torsdag.

— Helt spesielt

Til vanlig blir nye signeringer som skal spille på B-laget Castilla vist frem på treningsanlegget Valdebebas.

Men Ødegaard er et helt spesielt tilfelle, og derfor ønsker Real Madrid å presentere ham i klubbens gigantiske hjemmearena, Santiago Bernabéu, som på kampdager rommer over 80.000 mennesker.

– Det er helt spesielt, jeg har ikke vært borti maken, sier La Sexta-journalist José Luis Sánchez.

OVERRASKET: José Luis Sánchez, journalist hos TV-kanalen La Sexta, har fulgt Real Madrid tett i 15 år. Han synes det er helt spesielt at hovedstadsklubben har brukt så mye penger og energi på å hente Martin Ødegaard.

Han har fulgt Real Madrid tett i 15 år, og beskriver klubbens jakt på Ødegaards underskrift som helt unik.– Jeg har aldri opplevd at Real Madrid har jobbet så mye med å skaffe seg en spiller på hans alder, sier Sánchez da Aftenpostens møter ham i TV-stasjonen La Sextas kontorlokaler.

Tatt alle virkemidler i bruk

Han forteller at alle virkemidler er brukt i jakten på 16-åringen. President Florentino Pérez, stjernespilleren Cristiano Ronaldo og klubblegenden Zinedine Zidane, som også er B-lagets trener, har alle vært involvert i prosessen for å overbevise det norske stortalentet. Ifølge spanske medier betaler hovedstadsklubben et sted mellom to til fire millioner euro (ca. 18 til 35 millioner kroner).

STORSTUE: Det er på denne arenaen, mektige Santiago Bernabeu i Madrid, at Ødegaard vil bli presentert som Real Madrids ferskeste signering.

– Real Madrid mener at han kan bli en ny Ronaldo eller Messi, og derfor har de bestemt seg for at de skal ha ham. Uansett, sier Sánchez.Storavisen Marca er helt sikre på at presentasjonen av Ødegaard vil skje på Santiago Bernabéu. Det er et tydelig signal fra Real Madrid-ledelsen, mener Marca-journalist Juan Castro.

– De synes han er helt eksepsjonell og tror han kan bli en fantastisk spiller i fremtiden, sier han og forteller at klubbpresident Florentino Pérez selv kommer til å introdusere Ødegaard.

PS! Martin Ødegaard kommer trolig til å spille og trene mest med Real Madrids B-lag, Castilla, resten av inneværende sesongen. Men det finnes også åpninger for at han både kan få trene og spille kamp for A-laget.

svp://21722?view=ap