Fotball

18 år gammel debutant ble avgjørende da AaFK sikret seieren på overtid

Aalesund så ut til å måtte avgi poeng hjemme mot Mjøndalen, men på overtid vartet nysigneringen Pape Habib Gueye opp med et forarbeid som endte opp med å sikre seieren.

DRØMMESTART: Pape Habib Gueye fikk en drømmestart i AaFK-drakta da han gjorde forarbeidet på overtid som sikret 2–1-seier. Her jubler han i lag med Jørgen Hatlehol.
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik

18-åringen kom inn som innbytter etter 88 minutter. Bare få minutter senere dro han seg forbi en Mjøndalen-spiller på kanten.

Senegaleseren avsluttet vakkert i det lengste hjørnet, men en god redning fra Mjøndalen-keeperen forhindret scoring. Han klarte imidlertid ikke å blokkere ballen lengre enn ut i feltet der Adam Arnarson kriget den i mål til 2–1.

LUFTENS BARON: Daniel Gretarsson har kommet tilbake som et friskt pust i AaFK-laget. Her stanger han inn 1–0-scoringen mot Mjøndalen.
Les også

Nå kan stortalentet spille for AaFK

Dermed elleville jubelscener på Color Line stadion. Lars Bohinen la blant annet på sprang ned til Habib Gueye som jublet vilt ved cornerflagget.
AaFK holdt unna de siste minuttene og dermed fikk Habib Gueye en skikkelig drømmedebut for AaFKs A-lag. Samtidig fullførte han en perfekt uke for sin del. Tidligere i uka ble han offisielt klar for klubben, fredag scoret han for andrelaget i debuten sin - og søndag var han en sterk bidragsyter til seier over Mjøndalen.

Tett og sjansefattig

Lenge var det en tett og sjansefattig kamp mellom to gode 1. divisjonslag på Color Line stadion.

Aalesund var - naturlig nok - det førende laget i store deler av førsteomgang, men slet med å komme til virkelig store sjanser.
Den største sjansen i førsteomgang hadde Oddbjørn Lie, men returen ut i feltet til AaFK-stopperen kom nok litt kjapt på. Han fikk ikke stokket beina skikkelig og avslutningen ble for svak.

TØFFE ARBEIDSFORHOLD: Holmbert Fridjonsson har banket inn mål for AaFK i det siste, men mot Mjøndalen fikk han det tøffere enn normalt.

Dødball-kongen tilbake

I andreomgang var det igjen Aalesund som tok initiativet fra start.

Det ga uttelling etter 54 minutter da en corner endte hos en umarkert Daniel Gretarsson i feltet. I slike situasjoner gjør han ikke feil, og 1–0 var et faktum.
Ledelsen var for så vidt fortjent ut ifra spill og sjanser, men virket samtidig som en vekker for Mjøndalen. De løftet seg umiddelbart og fikk belønning bare fire minutter senere etter et vakkert angrep. Dermed 1–1.
I denne perioden yppet Mjøndalen seg litt, uten å komme til de helt store sjansene.

Les også

AaFKs toppscorer: – Jeg mistet troen på meg selv

AaFK tok etter hvert over spillet igjen, og etter 71 minutter fikk Torbjørn Agdestein en kjempesjanse til å ordne 2–1. Men fra kort hold feilberegnet han innlegget og sjansen rant ut i sanden.
Resten av oppgjøret var lenge en litt rotete affære, der begge lag gjorde mye rart.
Oppgjøret så ut til å ebbe ut med 1–1, men etter 88 minutter kom altså Pape Habib Gueye inn som innbytter. Få minutter senere vartet han opp med forarbeidet som sikret nok en seier og fortsatt tabelltopp for Lars Bohinen og AaFK.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5