Nå blir det Madrid-duell i finalen

Her jubler Gareth Bale etter å ha sendt Real Madrid i ledelsen mot Manchester City. Nå venter Madrid-duell mot lillebror Atlético Madrid i Champions League-finalen.

  • Erlend Nesje

Real Madrid-Manchester City 1-0 (1-0 sammenlagt)

— Fantastisk! Nå skal vi nyte øyeblikket, og så skal vi forberede oss til finalen, sa Bale i et intervju vist på Viasat.

Den spanske giganten glitret ikke i sin semfinale hjemme mot et blekt Manchester City. Men det var likevel mer enn nok til å spille seg til Champions League-finalen på San Siro i Milano lørdag 28. mai.

Der venter byens plagsomme fotballillebror Atlético Madrid i "El derby madrileno". De lagene møttes også i Champions League-finalen for to år siden. Den vant Real Madrid til slutt med 4-1 etter ekstraomganger.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

TRAFF BRA: Gareth Bale sendte Real Madrid i 1-0-ledelse etter 20 minutter.

Men Atlético Madrid ledet finalen lenge, helt til Sergio Ramos headet inn utligningen i sluttminuttene av ordinær tid. I ekstraomgangene var Real Madrid overlegne.Men nå får altså Atlético muligheten til finalerevansj. Og om noen skulle være i tvil — Madrid er for tiden fotballbyen over alle fotballbyer. Og Spania er fotballnasjonen over alle fotballnasjoner.

— Vi kunne lett ha vært i finalen.Vi fortjente ikke å tape. De skapte ikke så mye. Det er veldig frustrerende, sa City-keeper Joe Hart.

City hang ikke med

For Manchester City ville det holdt med uavgjort, så sant de scoret, for å nå Champions League-finalen i Milano lørdag 28. mai.

Det engelske laget åpnet også bra, og var en liten stund på høyde med vertskapet, men etterhvert skulle det vise seg at det var klasseforskjell på lagene.

Citys skadeutsatte midtstopper Vincent Kompany pådro seg det som så ut til å være en ny strekkskade allerede etter åtte minutter.

Ut med kapteinen, hærføreren og ledestjernen var en smell for gjestene, ikke minst mentalt.

Og samtidig var en annen av lagets store stjerner, Yaya Toure, helt ute av det. Han var stasjonær og luntet bare rundt på banen. Om du ikke visste bedre, ville du trodd TV-bildene var "frosset".

I realiteten hadde City 10 spillere på banen mot Real Madrids 11. * Guardiolas spanske mareritt fortsatte etter dramatisk semifinale.

"Fulltreffer" fra Bale

Og etterhvert tok Real Madrid full kontroll på returoppgjøret på Santiago Bernabeu.

Etter 20 minutter kom ledermålet. Dani Carvajal spilte gjennom Gareth Bale, som kom på løp fra høyre. Waliseren så ut til å forsøke et innlegg, men i det ballen forlot Bales fot var den innom Citys Fernando fot og endte i keeper Joe Harts lengste hjørne. Det så veldig flott ut. Men om det var tilsiktet er ikke sikkert.

Real Madrid var best i det meste. Men det skulle ikke mer enn ett City-mål til, så var de i finalen.

Minuttet før pause var gjestene nær scoring. Fernandinho fintet bort Carvajal, avsluttet fra rundt 16 meter, og ballen gikk via stolpen og ut.

Om resultatet sto seg ville det være duket for Madrid-derby i finalen, ettersom Atlético Madrid sendte Bayern München ut tirsdag kveld i den andre semifinalen.

Store Real-sjanser

Men hadde Manchester City noe å by på? Kunne de skape nytt liv i kampen?

Svaret på det er nei. De hadde ingenting å svare med. Absolutt ingenting.

Cristiano Ronaldo hadde tidlig i andre omgang en god mulighet til å øke, men volleyforsøket var for spedt.

Luka Modric lurte litt senere offsidefella, og var alene med keeper Joe Hart, men som i det første møtet mellom lagene var den engelske landslagskeeperen god og forhindet 2-0. Real Madrid hadde også en avslutning i tverrliggeren, mens Manchester City ikke var i nærheten av noe som helst.

Vertene klarte likevel ikke å punktere kampen, og det skulle ikke mer enn et City-mål til før finaledrømmen var knust for Zinedine Zidane og hans menn. En tilfeldighet eller rent lykketreff ville være mer enn nok.

Real Madrid skal være sjeleglad for at de fikk beholde alle menn på banen kampen ut. Syv minutter før slutt taklet innbytter Lucas Vazquez City-innbytter Raheem Sterling stygt. Men han slapp med gult kort.

Minuttet før ordinør tid var over fikk Sergio Agüero bra treff fra rundt 20 meters hold. Men ballen gikk 10 centimeter over mål.

Nærmere kom aldri Manchester City og dermed er det Real Madrid som skal spille Champions League-finale.