Fotball

Premier League vurderer vinterpause

Premier League-leder Richard Scudamore bekrefter at en eventuell vinterpause for fotballspillerne på øverste nivå i England blir vurdert.

SNØBALLKAMP: West Bromwich-keeper Ben Foster i snøværet andre juledag 2014.

Premier League er en av få toppligaer i Europa som ikke tar pause rundt juletider. Den nyansatte engelske landslagssjefen Sam Allardyce mener en vinterpause vil hjelpe landslaget og klubbene i England til å utvikle seg videre, og nå forteller Scudamore at Allardyce kan få ønsket sitt oppfylt.

ALLE OVERGANGENE HER:

Les også

Wales' EM-helt fra Liverpool til Stoke

— Sam har etterlyst dette lenge og vi er ikke imot. Det finnes velvilje for å få dette gjennomført. Vi diskuterer det, men jeg kan ikke si noe om progresjonen i samtalene, sier lederen til Sky Sports.

— Selv om vi kommer opp med en løsning, er vi nødt til å ta det videre med klubbene og tilhengerne. Vi har ingen tidsramme på det. Hadde det vært enkelt hadde vi allerede fått det til, fortsetter han.

Jule- og nyttårsperioden har lenge blitt sett på som en svært lukrativ økonomisk periode for klubbene, både gjennom billettsalg og salg av tv-rettigheter.

Styreformannen i Det engelske fotballforbundet, Martin Glenn, har tidligere uttalt at en eventuell vinterpause må vente til den nåværende tv-avtalen utløper i 2019. — Det er enighet om at det vil være en smart ting å gjøre. Det vil hjelpe Premier League og oss på et internasjonalt nivå hvis vi klarer å få det gjennom, sier Glenn, ifølge BBC. (©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball