Fotball

Viking åpner for å forlenge med Nisja og Thioune

Viking-veteranene har blomstret med spilletid, og er aktuelle for kontraktsfornyelse.

FÅR KANSKJE BLI: Viking åpner for å beholde Makhtar Thioune og Vidar Nisja. Her etter scoring av Nisja mot Rosenborg for noen sesonger siden.
  • Mats Slaastad Birkelund

Etter at Viking-spillerne med utgående kontrakt etterlyste avklaring om framtiden i slutten av mai, satte Viking seg ned med de aktuelle spillerne.

I etterkant ble det skrevet at verken Vidar Nisja (28), Makhtar Thioune (30) eller Magne Hoseth (34) (som senere brøt kontrakten) ville få tilbud om kontraktsforlengelse.

Viking-trener Kjell Jonevretsier at dette kom feil ut i media.

— Vi sa til spillerne at vi ikke kunne love de en forlengelse av kontrakten på det tidspunktet, fordi både troppen og budsjettet skal minskes.

Viking har varslet at sportsbudsjettet skal kuttes med fire millioner, og at troppen skal slankes til å kun inneholde 16-17 etablerte eliteseriespillere. Stallen skal ellers fylles opp med lokale talenter.

Per nå har Viking 10 etablerte spillere på kontrakt neste sesong (se faktaboks).

Handler om økonomi

Jonevret åpner nå for å forlenge kontrakten med både Nisja og Thioune - som sammen har startet de to siste kampene på sentral midtbane (4-1 mot Aalesund og 3-0 mot Start).

— Dette handler ikke om at vi ikke syns de er gode fotballspillere. Det handler om økonomi. Begge spillerne har gode kontrakter. Derfor er dette todelt: Vi må se hva vi har råd til, og hva kan de gå med på for å fortsette i Viking, sier Jonevret.

Hvordan de to spillerne presterer utover høsten påvirker åpenbart også kontraktsituasjonen. Så handler det også hvordan spillerne reagerer på budskapet om at Viking ikke kan love de ny kontrakt. De har to valg: Enten bite tennene sammen og kjempe for spilletid og ny kontrakt, eller gi opp.

— Fortsetter Vidar sånn som dette, blir det vanskelig å ikke tilby han ny kontrakt, sa Jonevret i mixed sone etter 3-0-seieren mot Start.

Da hadde Nisja nettopp vært en viktig bidragsyter til de trepoengene, etter å blant annet ha scoret sitt første i årets sesong.

Tar det som et tegn

Nisja forholder seg til at han har kontrakt ut årets sesong. Tidligere i sommer sa Sandnes Ulf at de gjerne ser for seg Nisja i lyseblått.

Først og fremst håper midtbanespilleren å bli i Viking for tiende sesongen på rad.

— Vi får se hva som skjer. Samtidig er vel dette et slags tegn, tenker jeg, innrømmer Nisja, som etter å ha slitt benken i hele vår, endelig har fått etterlengtet spilletid.

— Det føles bra. For meg har våren vært tung. Jeg har vel aldri spilt så lite. Men jeg føler jeg har gjort det bra når jeg har fått sjansen nå, sier Nisja.

- Vi må ha inn spillere

Viking og Kjell Jonevret nærmer seg også enighet om kontraksforlengelse. Begge parter ønsker hverandre, men på grunn av blant annet ferieavvikling og salg av Yann-Erik de Lanlay har de ikke fått satt seg ned ennå.

— Det er ingenting jeg stresser meg. Vi trenger egentlig bare å bli enige om det skal bli ett år, to år eller tre år til, sier Jonevret.

Derimot stresser han hakket mer med spillerkjøp. Mot Start var 14 etablerte spillere i troppen, i tillegg til de to juniorene Herman Kleppa og Julian Ryerson.

— På kort sikt klarer vi oss med det, men på lengre sikt og utover en tøff høst kommer ikke det til å gå. Vi må ha inn spillere i dette vinduet.Så gode spillere som mulig fortest mulig, sier Jonevret, og smiler.

Martin Hummervoll er klar for et utlån til Keflavik, og kan få debuten sin tirsdag.

Les også

  1. Nigerianer på Viking-trening: - Han er lite aktuell

  2. Jonevret: - Utrolig deilig å slå tilbake

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Vidar Nisja