Fotball

TIL-talent lånes ut til TUIL i 2018

Mehdi Dioury (19) skal spille for TUIL resten av året.

Mehdi Dioury, her på Alfheim tidligere i vinter, skal spille for TUIL.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

Den ventede overgangen for den senegalesiske forsvarsspilleren er dermed klar. Dioury spilte blant annet mandag for TUIL i en treningskamp mot TIL. 19-åringen signerte en fireårskontrakt da han for ett år siden ble hentet fra Diambars-akademiet.

Den gangen ble han sett på som et fremtidsprospekt, og fikk mest spilletid for B-laget i 3.-divisjon samt treninger med A-laget. Det ble med en kamp fra start i Eliteserien, i 1–4-tapet borte mot Kristiansund i fjor høst.

– Godt samarbeid

I vinter ble det klart at han er et stykke unna laget, og dermed trenger bedre kamptrening enn hva B-lagsfotball i 4.-divisjon kan tilby. I tillegg må Dioury spille over halvparten av kampene for å beholde oppholdstillatelsen i Norge.

– Vi er enige om Mehdi. Det som gjenstår er det formelle papirarbeid som forbundet og UDI er involverte i. Forhåpentlig går dette i orden, men vi er i hvert fall enige med TIL. All honnør til Tromsø Idrettslag som viser på nytt at de nordnorske klubbene kan samarbeide til beste for seg selv og andre, sier nytilsatt daglig leder i TUIL, Inge Takøy, til iTromsø.

Takøy har bare vært i jobben noen få dager etter «overgangen» fra keepertrenerrollen i TIL der han tidligere denne uka ble erstattet av Otto Fredrikson. Dermed kjenner han naturlig nok godt til Dioury.

– Dette er en god løsning for Mehdi som at vi kan beholde han sosialt sett i byen, sier Takøy.

For ett år siden ble Lasse Nilsen lånt ut samme vei. I etterkant av at Nilsen kom tilbake til Alfheim har han gjort det svært bra.

– Saken med Lasse ble en bra historie. Det samme håper vi med Dioury, slår Takøy fast.

– Har snakket om oppholdstillatelsen

Han kan på ingen måte love midtstopperen spilletid, men sier temaet rundt oppholdstillatelse naturlig nok har vært et tema.

– Det ligger som et bakgrunnsriss over hele saken. Konsekvensen er begge klubbene klar over. Når det er sagt er det ikke jeg som daglig leder som tar ut laget. Hovedtrener Gaute Helstrup har vært involvert i saken hele veien, sier Takøy til iTromsø.

Avtalen er enda ikke skrevet under selv om partene er enige.

– Jeg satser på å skrive under lørdag, sier Dioury selv til iTromsø.

Han gleder seg til å komme skikkelig i gang i Tromsdalen.

– Jeg er veldig fornøyd med at dette går i orden, sier Dioury.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5