Fotball

- Vi mangler det lille ekstra

<p><strong>KIL — Sandnes Ulf 1-0:</strong> Nordlie-effekten fortsetter, og sørget for Sandnes Ulfs tredje strake tap.</p>

asle
  • Kurt Arne Nilssen

Hjemmelaget vant 1-0 etter en scoring av Lars Christian Krogh Gerson.

Sandnes Ulf ligger nå på en 3. plass i 1. divisjon, men har like mange poeng som Sandefjord og Hønefoss på plassene foran.

— Jeg er veldig fornøyd med innstillingen og innsatsen til spillerne. De spiller med hjertet, er solide bakover, men vi mangler det lille ekstra som skal til på dette nivået, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

— Men selv om jeg er fornøyd med innsatsen, så har vi ikke fått med oss noe fra de siste tre kampene. Når vi når går inn i sluttfasen av sesongen er det resultatene som teller, fortsetter han.

Statistikksenter 1.divisjon:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Sjansefattig første omgang

Første omgang var relativt jevn, men Sandnes Ulf hadde likevel et lite spillemessig overtak. Begge lag lå stramt defensivt og tok få sjanser framover i banen. Tempoet var likevel høyt, men det raske spillet sto ikke alltid i stil med spillernes ferdigheter.

Kampens første store målsjanse kom da Ørjan Berg Hansen kom seg fri i Sandnes Ulfs sekstenmeteren. KIL-spillere fikk uforstyrret forsere mot mål, men avslutningen satte han midt i brystkassen på Bo Andersen.

Sandnes Ulfs første målsjanse fikk Ronny Espedal. Midtstopperen tok turen fram på et frispark, og etter at KIL først fikk klarert fikk Espedal komme til avslutning å innlegg nummer to. Dessverre for Espedal og Sandnes Ulf var avslutningen fra seks meters hold både for løs og svak.

De to målsjansene var det eneste som ble prestert av farligheter i første omgang, og sånn sett var 0-0 et greit resultat da lagene gikk pause.

Fyrverkeri etter pause

Også andre omgang åpnet i høyt tempo. Hjemmelaget var farlig frampå allerede etter fem minutter. Samir Fazlagic slo inn fra venstre, i feltet kom Kim Holem susende, men flikken gikk like utenfor Bo Andersens venstre stolpe.

Åtte minutter senere slo Sandnes Ulf tilbake. KIL-forsvaret rotet det til for seg selv, og Kamal Saaliti fikk komme alene med keeper, men avslutningen var ikke god nok og Kim Deinoff fikk slått den til corner.

Mens første omgang var et gjesp sjansemessig, ble andre omgang et fyrverkeri.

For bare ett minutt etter Saalitis kjempesjanse fikk Kongsvinger kampens største sjanse. Etter litt fram og tilbake fikk Kim Holmen avsluttet på bakre stolpe, men Bo Andersen reddet igjen flott. Sandnes Ulf fikk imidlertid ikke klarert, og ballen ble slått inn i feltet igjen. Der sto Adam Güven og headet ballen i tverrliggeren.

Kongsvinger fikk blod på tann, og ettter 66 minutter skulle de endelig lykkes. Holmen slo inn fra høyre, og midt i feltet sto Lars Krogh Gerson. På hel volley knallet KIL-spilleren ballen i mål.

Sandnes Ulf var nærme utligning minuttet etterpå, men innbytter Lennox Kanus skuddforsøk gikk like utenfor.

- Den store forskjellen er at Kongsvinger setter sjansene. På bortebane er vi nødt til å sette så store sjanser som vi fikk i dag, sier Andersen.

Fra 70 minutter og ut roet kampen seg kraftig. Kongsvinger la seg bakpå, og Sandnes Ulf klarte aldri å finne veien igjennom hjemmelagets forsvarsmur. Nærmest scoring var Kanu, men skuddet fra fem meter gikk langt utenfor.

Dermed ble alle de tre poengene igjen på Gjemselund.

Les også

  1. Her sender han HamKam litt nærmere eliteserien

  2. Enorm sluttspurt reddet HamKam

Les mer om

  1. Fotball 1. div