Fotball

Norge fast bestemt på å slå tilbake etter VM-tap: – Det bor mer i oss

Etter åtte grusomme minutter i midten av den første omgangen lå Norge under med to mål. Hugo Vetlesen tror nerver kan ha påvirket spillerne.

Erling Braut Haaland fikk en scoring annullert mot Uruguay.
  • Sondre Moen Myhre
    Journalist

Uruguay U20 – Norge U20 3–1

STADION WIDZEWA, LODZ: Det norske laget har vært klare på at målet med VM er å komme videre fra gruppen, og at de kan slå hvem som helst om de spiller opp mot sist beste.

Men i åpningskampen mot Uruguay viste Pål Arne «Paco» Johansens mannskap den siden først etter hvilen.

– Lagmessig bor det mer i oss enn det som vi viste i førsteomgang. Jeg følte det lugget litt, og kanskje var det litt nerver i starten der, sier Hugo Vetlesen til Aftenposten.

Høyreback med første VM-mål

For etter en førsteomgang der lite stemte, og det norske mannskapet gikk inn til pause med 0–2 i bagasjen, var det et helt annet lag som kom utpå i den andre omgangen.

– Vi treffer kanskje ikke helt på planen. Så endrer vi litt i annenomgang. Da klaffer det enda bedre, sier Vetlesen.

Bare to minutter tok det av annenomgangen før Tobias Børkeeiets falkeblikk fant høyreback Christian Dahle Borchgrevink som hadde tatt et dypt løp bak bakfireren til Uruguay. På et touch nærmest sendte han det som kan kalles en pasning bak Juventus-målvakt Franco Israel i Uruguay-buret.

Christian Dahle Borchgrevink jubler med lagkameratene etter at han har scoret Norges første mål i U20-VM

– Jeg fikk beskjed av Igor (Aase, journ.anm.) i pausen om å se litt lenger frem. Det fikk vi igjen for, sier Børkeeiet.

I løpet av annenomgangen hadde Norge flere muligheter til å utligne. Blant annet da Hugo Vetlesen danset med hele det uruguayanske laget på høyresiden og var millimeter fra å finne Erling Braut Haaland foran mål.

Fem minutter før slutt var Norge nok en gang nær etter at et innlegg traff en Uruguay-stopper og ballen rullet en halvmeter til side for stolpen.

I jakten på utligning ble det derimot Uruguay som avgjorde ved kampens store spiller Brian Rodriguez på en kontring etter 87 minutter.

– Jeg synes vi er veldig nære, og kanskje fortjener, å ta med oss poeng. Vi hadde ballen mest og flest sjanser totalt sett, men de er dødelig effektiv, sier landslagstrener «Paco».

– Vi er litt uheldige som ikke får 2–2 i annenomgang. Det er skuffende sånn alt i alt. Vi er på høyde med de, og kanskje bedre i annenomgang, sier kaptein Leo Skiri Østigård.

Les også

«U20-turneringen er langt viktigere enn mange er klar over»

To mål på åtte minutter

I den første omgangen viste også Uruguay hvorfor de av mange er tippet til å vinne Norges gruppe.

Etter 21 minutter sendte midtstopper Ronald Araujo en lang pasning over hodet på Østigård.

Darwin Nunez tok ballen ned på brystet, og nærmest med ryggen mot mål fikk han stjernetreff over en utrusende Jacob Faye Lund i Norge-målet.

Bare åtte minutter senere var Uruguay frempå igjen. Denne gangen rullet de rundt med et Norge-lag som falt bakover på banen.

En meget skarp Brian Rodriguez på høyrekanten til Uruguay slo tunnel på Håkon Evjen før han serverte Fransisco Ginella foran mål. Ginella fikk lov til å ta imot ballen før han banken den opp i nettaket.

– Vi slipper inn to altfor enkle mål. Det er rett og slett for dårlig. Det skal ikke skje i en sånn kamp, og er selvfølgelig skuffende, sier kaptein Østigård.

Brian Rodriguez (t.v.) og Fransisco Ginella jubler etter 2–0-målet. Tobas Børkeeiet fortviler.

Fikk scoring annullert

Men Norge kunne tatt ledelsen allerede etter elleve minutter. Eman Markovic ble spilt nydelig gjennom, før han serverte Erling Braut Haaland på åpent mål.

Red Bull Salzburg-spissen satte ballen sikkert i mål, men linjedommeren sto og vinket med flagget for offside.

Reprisen viste at Markovic var noen centimeter i offside da han ble spilt igjennom, og VAR bekreftet at annulleringen var korrekt.

– Det var først og fremst veldig bra gjort av Eman, så var det veldig kjipt at han var de fem centimeterne på feil side, sier Haaland når han får se situasjonen etter kampen.

I den andre kampen i Norges gruppe fredag kveld vant New Zealand hele 5–0 over Honduras. Der scoret 17 år gamle Ben Waine to av målene. Norge møter New Zealand i neste kamp på mandag klokken 20.30 i Lodz.

Les mer om

  1. Norge
  2. Fotball
  3. Landslag