Hegerberg fikk ingen norske stemmer. Slik begrunner landslagssjefen valget.

Ada Hegerberg fikk ingen norske stemmer i FIFAs kåring av årets spiller.

Lionel Messi og Megan Rapinoe ble kåret til årets spillere under mandagens FIFA-kåring.

Den amerikanske verdensmesteren Megan Rapinoe ble stemt fram som årets kvinnelige spiller.

I listene fra FIFA kommer det fram at landslagssjefen for de norske fotballjentene, Martin Sjögren, ga sin stemme til Rapinoe, med Lucy Bronze (Lyon) og Caroline Graham Hansen (Barcelona) på de neste plassene.

– Når man stemmer på årets spiller er den største påvirkningen prestasjonen i VM. Det er sånn man må se på det. I 2019 var det fotball-VM som var den store scenen i kvinnefotballen. Det var mange enkeltindivider som gjorde det veldig bra under VM. VM-prestasjonene var min største grunn til de tre jeg stemte på, sier Martin Sjögren om hvorfor han stemte som han gjorde.

Landslagskaptein Maren Mjelde ga sine stemmer til Rapinoe, Hansen og Miedema Vivianne (Arsenal), mens VG-journalist Christina Paulos Syversen mente Lavelle Rose (Washington Spirit) fortjente prisen. Hun hadde Bronze og Rapinoe på plassene bak.

Ingen av de norske stemmegiverne mente at Norges største stjerne i kvinnefotballen, Ada Hegerberg, var blant fjorårets tre beste spillere.

Lyon-profilen Hegerberg spiller ikke for Norges landslag og var følgelig ikke med i VM.

Ada Hegerberg fikk ingen norske stemmer under FIFAs kåring av årets spiller.

Johansen stemte på van Dijk

Det ble til slutt Barcelona-stjernen Lionel Messi som fikk prisen på herresiden, men hadde det vært opp til Stefan Johansen, hadde det blitt van Dijk som holdt takketalen i Milano.

Den norske landslagskapteinen ga sin stemme til Liverpool-spilleren som han var lagkamerat med under tiden i Celtic. Vennskapet har fortsatt også etter tiden i Skottland, blant annet var nederlenderen på gjestelisten da Johansen giftet seg i 2017. Du kan lese mer om vennskapet deres her.

Ifølge FIFAs oversikt hadde Johansen Messi og Cristiano Ronaldo på de neste plassene.

Samme rekkefølge hadde Lars Lagerbäcks assistent Per Joar Hansen, mens Dagbladet-kommentator Morten Pedersen ga sine stemmer til Messi, Matthijs de Ligt (Ajax sist sesong, nå Juventus) og van Dijk.

Det var Johansen, Hansen og Pedersen som ga sine stemmer på vegne av Norge.

Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide ga sine stemmer til Cristiano Ronaldo, de Ligt og van Dijk.