Sarpsborg 08 slo Vålerenga og tok svært viktig seier i nedrykksstriden

Sarpsborg 08 klatret opp på kvalifiseringsplassen etter 1-0-seieren over Vålerenga i Eliteserien mandag kveld.

  • 100% Sport

Sarpsborg 08 – Vålerenga 1–0

43 minutter var spilt da Sarpsborg fortjent tok ledelsen. Jørgen Strand Larsen satte opp Jonathan Lindseth, og Lindset skjøt et bueskudd rett i mål fra rundt 17 meters hold. Det var 23-åringens tredje seriescoring for sesongen.

– Fantastisk! Nå er vi endelig i gang. Dette betyr mye. Vi har heng og har sjansen til å angripe, sa matchvinner Lindseth til MAX.

Nevnte Strand Larsen var farlig frempå ni minutter ut i 2. omgang, men Vålerengas keepertalent Kristoffer Klaesson fikk avverget. Det samme gjorde han på strålende vis noen minutter før full tid på en kruttsterk heading av Kristoffer Zachariassen,

Sarpsborg hadde ledet 1–0 i syv av sine ti siste kamper uten at de klarte å vinne noen av dem. Denne gangen holdt de helt inn, selv om det røynet kraftig på ut over i 2. omgang.

– Vi var ikke bekymret ut til 2. omgang. Vi satt med en følelse at vi kunne klare det, sa målscorer Lindseth.

Sarpsborg hadde ikke vunnet siden de slo Odd på hjemmebane 16. juni.

Laget har kun tatt tre seire i årets eliteserie, og alle har kommet på hjemmebane. Klubben har spilt hele 11 uavgjortkamper.

Les også

Evjen nærmer seg nederlandsk klubb: – Riktig steg i hans karriere

Jonathan Lindseth jubler etter 1–0 scoringen i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Vålerenga på Sarpsborg stadion mandag kveld.

Klatret

Med tre svært etterlengtede poeng for Geir Bakkes menn er Sarpsborg oppe i 19 poeng. Sarpsborg rykket til kvalifiseringsplassen på bedre målforskjell enn Ranheim og Strømsgodset. Ranheim er på nedrykksplass for første gang siden 28. april.

Til tross for seier imponerte ikke hjemmelaget. Vålerenga hadde sine muligheter i begge omganger, og spesielt var de nær scoring etter pause. Både Mohammed Abu og Matthías Vilhjálmsson kunne ha scoret for bortelaget.

Heller ikke Vålerenga er i støtet for tiden. De har ikke vunnet på sine syv siste forsøk og er plassert på 8.-plass på tabellen med 27 poeng.

Les også

La Liga-fenomenet (16) verdsettes til 990 millioner kroner: – Jeg har sett fotball i 50 år og har aldri sett noen som ham

Gode sjanser

Først Bård Finne og deretter Mayron George kunne ha nettet for bortelaget før pause, men den gode muligheten til George fra kloss hold gikk i klypene på Sarpsborg-keeper Alexandre Letellier.

Finnes skudd strøk like utenfor stolpen ti minutter tidligere. Sarpsborg var også skummelt frempå noen ganger i 1. omgang, men mål det ikke ut av det før det sto igjen to minutter av omgangen. Da kom kampens eneste scoring.

Sarpsborg startet med ny forsvarsspiller i Niklas Gunnarsson (28), som sist spilte i Palermo. Han spilte fra start i midtforsvaret sammen med Bjørn Inge Utvik. Normalt betrodde Nicolai Næss og Magnar Ødegaard var begge plassert på benken.

I neste serierunde venter bortekamp mot Odd for Sarpsborg.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering