Fotball

Solskjærs titteldrøm knust: Enormt sjansesløseri ødela for United

Manchester United filleristet tidvis Sevilla, men heller ikke i sin tredje semifinale for året ble det suksess for Ole Gunnar Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær måtte se finaleplassen glippe mot Sevilla i Europa League.
  • Bernt Harald Brennevann
    Bernt Harald Brennevann

Sevilla-Manchester United 2–1

Det var lite Sevilla hadde å komme med etter pause, men i det 78. minutt lurte innbytter Luuk de Jong seg frem og tuppet inn 2–1 for Europa Leagues store tittelgrossist.

På sidelinjen må det ha føltes som et ran for Ole Gunnar Solskjær. Han hadde tidligere i omgangen sett motstanderens keeper Yassine Bounou rade opp en rekke klasseredninger. Særlig de ti første minuttene etter sidebytte dominerte United totalt semifinalen i Köln.

Men manglende uttelling skulle bli storklubbens bane. United har i år røket ut i semifinalen i både ligacupen, FA-cupen og nå den nest gjeveste europacupen. Solskjærs første hele sesong som United-sjef ender troféløs.

– Dette var en av de kampene der du vinner komfortabelt hvis du tar vare på sjansene dine. Når du ikke gjør det, vet du at det blir vanskelig. Spillerne vil lære av dette, sa Solskjær til BT Sport etter tapet.

Førstkommende fredag skal Sevilla spille finale mot enten Inter eller Sjakhtar Donetsk.

Les også

Fem ting som taler for at Sevilla slår Ole Gunnar Solskjærs United

Luuk de Jong kom inn og ble Sevillas matchvinner mot Manchester United. Her feirer han med Sergio Reguilon.

Pangstart

I åpningsminuttene satte Sevilla inn et knallhardt press, men det var Manchester United som jublet først i Köln. Etter syv minutter fikk Marcus Rashford knottene til Diego Carlos i leggen, og dommeren pekte på straffemerket. Situasjonen skjedde samtidig som Bruno Fernandes kom til en enorm sjanse.

– Det er meget bra dømt. Det der er farlig spill, sa tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt i TV 2-studioet i pausen.

Fernandes måtte vente en stund ved ellevemeteren, men gjorde ingen feil da klarsignalet kom. Den portugisiske stjernen gjorde sitt karakteristiske hopp i oppløpet og plasserte ballen forbi en sjanseløs Yassine Bounou.

– Bare det hoppet er et kunststykke. Jeg forstår ikke hvordan han får det til. Han lander og skyter samtidig, sa trenerveteran Åge Hareide i pausen.

Straffen var for øvrig Uniteds 22. i rekken denne sesongen.

Bruno Fernandes setter sikkert straffesparket som ga Manchester United ledelsen mot Sevilla.
Bruno Fernandes og Anthony Martial jubler etter United 1–0-scoring.

Forsvarsfeil

Med tidlig ledelse fikk Solskjær kampbildet han ønsket seg. Under nordmannen har Manchester United vært på sitt farligste når laget får rom å kontre i. Men etter 26 minutter glapp det helt i Uniteds forsvarsrekke, og det utnyttet Suso nådeløst.

På bakerste stolpe kunne den tidligere Liverpool-spilleren enkelt bredside inn 1–1 på et innlegg fra Joan Jordán. Utligningen kom etter strålende spill og mange trekk i Sevilla-angrepet. Ungguttene Aaron Wan-Bissaka og Brandon Williams gjorde begge feil som kostet United.

– Manchester United kan skylde på seg selv. De gjør så mange feil i forkant av det baklengsmålet. Aaron Wan-Bissaka går opp for vilt og ødelegger for egen backfirer. Williams ser Suso, men følger ikke opp, sa TV 2s ekspert Brede Hangeland etter første omgang.

Resten av omgangen var jevnspilt, men United virket likevel hakket hvassest. Anthony Martials skudd etter litt over en halvtime strøk tverrliggeren, mens både Fernandes og Rashford kom til svære muligheter rett før pause.

Les også

Twitter måtte beklage melding om Manchester United-spiller

Suso har her akkurat satt inn 1–1 for Sevilla.

I det umulige hjørnet

United vil angre dypt sjansesløseriet i starten av annen omgang. Da herjet engelskmennene med Sevilla, men «Bono» i mål sto alltid i veien.

– Keeperen deres spilte en fantastisk kamp, men det er skuffende at vi ikke scorer. Det har vi kvaliteter til å gjøre, sa Solskjær etter kampen.

Slik var Uniteds «power play» like etter pause:

47. min – Mason Greenwood kom alene med keeper, men Bounou greide på utrolig vis å få en hånd på ballen.

50. min – Martial og Rashford fikk hver sin mulighet, men Sevillas sisteskanse og Fernando ryddet opp. United pepret deretter med flere avslutninger, men ingen av dem gikk på mål.

53. min – Igjen var «Bono» der og frustrerte United-stjernene. Martials avslutning ville ha gått i mål om ikke keeperen hadde fått en tå på ballen.

53. min – Sekunder senere var Rashford alene med Sevillas «supermann». Heller ikke denne gangen var det mulig å sette ballen forbi Bounou.

Sevilla var rystet, men kom seg gjennom hardkjøret. Selv om Manchester United fortsatte å styre spillet, greide ikke Solskjærs utvalgte å være like pigge utover i annen omgang.

Ville ikke si noe om Sancho

Med søndagens tap må Manchester United se frem til neste sesong. Klubben skal da se frem til spill i Champions League. Den plassen ble sikret med et stormløp fra United i hjemlig serie etter koronapausen.

– Vi har vært fantastiske siden februar. Stegene har vært store, og det er spennende å jobbe med guttene. Men til slutt kunne man se at vi hadde slitne bein og hoder, sa Solskjær og la til:

– Vi må åpenbart bli enda bedre om vi skal klatre høyere på tabellen og ta nye steg i cupene.

Kristiansunderen ville ikke si noe om ryktene rundt en United-overgang for Borussia Dortmund-stjernen Jadon Sancho.

– Jeg kommenterer ikke andre lags spillere.

Ingen lag trives bedre enn Sevilla i Europa League. Spanjolene vant tre år på rad mellom 2014 og 2016, og de tok også finaleseieren i 2006 og 2007 da turneringen fortsatt het Uefa-cupen.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Manchester United
  3. Sevilla FC