Tidligere RBK-spiller blir i Nederland: – Uunnværlig for klubben

Fredrik Midtsjø har signert en ny avtale med den nederlandske storklubben AZ Alkmaar. Den nye kontrakten strekker seg fram til sommeren 2023.

Fredrik Midtsjø skrev ny kontrakt.

Midtsjøs arbeidsgiver bekrefter selv trønderens nye avtale på sine nettsider onsdag.

26-åringen fra Stjørdal kom til AZ fra Rosenborg i 2017. Siden har han spilt 113 offisielle kamper for klubben. Fem mål og 17 målgivende pasninger er fasiten.

– Det føles bra å signere ny kontrakt. Da AZ signaliserte at de ønsket å forlenge, var det enkelt å komme til enighet, sier midtbanespilleren.

Les også

Nordmennenes klubb går til angrep på Champions League-avgjørelse

– Fredrik er selvsagt en veldig viktig spiller for oss, så dette er gode nyheter. Utviklingen hans har gått veldig raskt. Han har blitt uunnværlig siden han kom hit. Når han ikke spiller, savner vi ham, sier den nederlandske klubbens fotballdirektør Max Huiberts i en uttalelse.

Midtsjøs gamle avtale strakte seg fram til sommeren 2022. Den er nå utvidet med ett år.

Også Jonas Svensson og Håkon Evjen er i AZs spillerstall. Svensson har kun ett år igjen av sin avtale. Den er inntil videre ikke forlenget.

Sesongen i den nederlandske æresdivisjonen ble avblåst og kansellert som følge av viruskrisen. Ingen ble kåret til seriemester, og heller ingen lag rykket ned. AZ kjempet da en hard kamp med Ajax om seriemesterskapet. Kun målforskjellen skilte lagene, og fortsatt gjensto det ni serierunder å spille.

I etterkant besluttet Nederlands Fotballforbund at Ajax tildeles landets ene automatiske plass i mesterligaens gruppespill neste sesong. AZ Alkmaar må dermed gjennom kvalifisering for å realisere mesterligadrømmen.

Klubben ba om Uefa-hjelp for å få omgjort vedtaket, men nådde ikke fram.