Fotball

Storaviser hyller Tottenham: - En av engelsk fotballs største europeiske kvelder

De britiske avisene sparer ikke på superlativene etter Tottenhams nedsabling av regjerende Champions League-mester Real Madrid.

Dele Alli og Tottenham preger naturlig nok sportssidene i de britiske storavisene torsdag.
  • Håvard Karlsen

London-klubben er videre fra «dødens gruppe» i Champions League etter sin imponerende 3–1-seier over Real Madid onsdag kveld.

Den engelske landslagsstjernen Dele Alli var kampens store spiller foran 83,782 tilskuere på Wembley. 21-åringen scoret de to første målene.

Alli får også mye oppmerksomhet i engelske aviser dagen derpå.

«Dele the Galactico» har The Telegraph som tittel på sin forside på sportssidene.

– To mål av Dele Alli sørget for en av engelsk fotballs største europeiske kvelder, skriver avisa.

The Telegraph fortsetter med store ord, og skriver at Tottenham ydmyket de europeiske mesterne. Real Madrid har vunnet Champions League de to siste sesongene. Den spanske storklubben har ikke tapt i gruppespillet i turneringen på 31 kamper.

Alli får også mye ros. Han var tilbake etter å ha sonet tre kamper i Europa. Midtbanespilleren ble utvist for Tottenham mot Gent i Europa League forrige sesong.

Dele Alli jubler etter en av sine to scoringer mot Real Madrid onsdag kveld.
Les også

Tottenham herjet med frustrerte Real Madrid-stjerner

– Verste kampen under Zidane

The Mirror og The Sun har også lekt seg med Alli i sine titler. REALLITY SHOW skriver førstnevnte, mens The Sun har Alli2jah! som sin overskrift.

– Til tider så det ut som Mauricio Pochettinos spillere hadde funnet opp sporten igjen. Dette var en deilig og avgjørende seier mot en av de beste lagene i fotballens historie, skriver The Sun.

Der engelske aviser hyller sine helter, blir Real Madrid slaktet av spanske aviser.

«Mareritt på Wembley» har avisa AS på sin forside torsdag, med et bilde av forsvarsduoen Sergio Ramos, Nacho og keeper Kiko Casilla.

Luka Modric og Toni Kroos får kritikk for å ha mistet ballen hele 28 ganger mot Tottenham i 1–3-tapet.

Avisen Marca bruker tittelen «Alarmen ringer» på sin forside.

– Den verste kampen under Zidane, skriver avisens journalist Hugo Cerezo.

Les også

Liverpool våknet etter pause – tok stort steg mot sluttspillet

– Det er utrolig

Pochettino hyllet sine egne spillere etter kampen, som blir beskrevet som en av de beste i Tottenhams 135-årige historie.

– Jeg er stolt over det, og glad på vegne av så mange mennesker, styreformannen vår, supporterne, for klubben og for alle som elsker Tottenham. Det er utrolig, sier han til klubbens hjemmeside.

Tomålsscorer Alli får også fortjent skryt.

– Han er en viktig spiller for oss, og han må bare fortsette. Jeg har sagt at han bare blir bedre og bedre, og trenerteamet føler at han fortsetter å utvikle seg, sier Pochettino.

Det er tilbake til hverdagen for Tottenham til helga. Laget tar imot Crystal Palace til lokaloppgjør på Wembley søndag kl. 13.00.

Les mer om

  1. Dele Alli
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Champions League
  4. Real Madrid CF