Fotball

Flovik etter møtet med klubbledelsen: - Enda mange poeng å spille om

TIL-trener Bård Flovik mener klubbledelsen bare gjør jobben sin når de innkaller til et ekstraordinært møte på bakgrunn av den sportslige situasjonen.

UTFORDRENDE DAGER: Bård Flovik (til venstre) har akkurat snakket med styremedlem Kristian Høydal og administrerende direktør Stig Arne Engen på Alfheim tirsdag formiddag.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Tirsdag formiddag brakte iTromsø nyheten om et ekstraordinært møte i sportslig utvalg på Alfheim mandag kveld.

I tillegg til utvalget var også styrelederne Per Aronsen og Stig Bjørklund i TIL Holding AS og Tromsø Idrettslag på plass. Det var også administrerende direktør Stig Arne Engen, noe som understreker alvorlighetsgraden.

Budskapet derfra var tydelig. Situasjonen TIL har havnet i er ifølge sportssjef Svein-Morten Johansen alarmerende med en kvalikplass etter 12 av 30 runder i Eliteserien.

Flovik møtte iTromsø i etterkant av treningen på Alfheim tirsdag.

– Jeg var i et møte der jeg sa hvordan jeg så på situasjonen. Hva jeg sa er internt og noe jeg snakker med spillerne om. Så det er ikke noe mer enn at vi snakket om hvorfor vi tapte og at det ble som det ble. Om vi skal korrigere treningene eller hva vi skal gjøre. Det er enda mye poeng å spille om, sier Flovik til iTromsø.

Les også

TIL-ledelsen vurderer grep i trenerteamet: - Alarmerende situasjon

– Ikke krisemøte

Som en del av det sportslige utvalget var Flovik til stede på det ekstraordinære møtet som kom i stand på bakgrunn av de svake prestasjonene - særlig på Alfheim der TIL bare har vunnet en av seks hjemmekamper i vår.

TETT PÅ: Styremedlem Kristian Høydal og administrerende direktør Stig Arne Engen omkranset Bård Flovik (i midten) på trening på Alfheim tirsdag.

– Jeg har ikke noen kommentarer om selve møtet. At Svein-Morten har kalt situasjonen alarmerende må han få lov å mene, svarer Flovik.

– Hva tenker du?

– Slik jeg oppfattet det satt jeg bare der bare en liten stund og orienterte om hvordan jeg så situasjonen.

– Var dette et krisemøte?

– Nei, jeg oppfattet det ikke slik, i hvert fall ikke da jeg var der. Jeg så dette som et møte i sportslig utvalg der jeg fortalte om ting og gjorde min betraktninger om situasjonen vi er i med skader, spillestil, treninger og resultater, sier Flovik til iTromsø.

Sportssjef Johansen kalte kampen mot VIF, og da særlig den første halvtimen da TIL slapp inn fire mål, «uakseptabelt».

– Det synes jeg og. Det endte opp så passivt og at de scoret på sine første sjanser, sier Flovik.

Lover endringer

Hovedtreneren svarte følgende da iTromsø fortalte om at klubbledelsen vurderer grep i trenerteamet, noe som kan innbefatte å hente inn nye ansikter.

– Det er første gangen jeg hører om det. Jeg blir overrasket over at dette blir presentert i media. Hvis det er noen planer om dette regner jeg med jeg blir orientert om det. Jeg har ikke det så langt, sier Flovik.

– Hva slags konkrete endringer ser du for deg å gjøre?

– Jeg har lyst å si det til deg, men ikke akkurat nå. Jeg vil ta dette med trenerteamet og spillerne mine først. Vi må evaluere den svake perioden vi har hatt nå. Se hvorfor vi er havnet der, og ta grep for å unngå det, sier Flovik.

– Er du komfortabel med slike møter som det du var på mandag. Du føler ikke noe ekstra press?

– Jeg er ærlig på at det er litt av deres (klubbledelsen, red. anm.) jobb og ta møter der vi diskuterer ting og legger det på bordet. Men det er klart at jeg ikke er fornøyd med å bli konfrontert med ting som diskuteres der som jeg ikke har hørt, sier Flovik.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Eliteserien