Torres utvist i dramatisk Manchester United-seier

<p>Chelsea fikk to røde kort før Hernandez avgjorde den «spinnville» toppkampen.</p>

Fernando Torres of Chelsea is sent off by Referee, Mark Clattenburg after he is deemed to have dived under a challenge from Jonny Evans of Manchester United--------------------Marc Atkins / BPIBarclays Premier LeagueChelsea v Manchester United28 October 2012Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com

Chelsea — Manchester United 2-3 (1-2):

To røde kort, to van Persie-scoringer, en frisparkperle, en brasiliansk heading og et avgjørende «offsidemål».

Toppkampen mellom Chelsea og Manchester United inneholdt alt.

Manchester United sjokkerte Chelsea og scoret to mål i løpet av kampens første kvarter. Chelsea kjempet tilbake og utlignet til 2-2, men så: I løpet av seks minutter ble først Ivanovic utvist da han taklet Ashley Young som siste mann, før Fernando Torres ble fikk sitt andre gule kort - ifølge Mark Clattenburg - for filming.

En av kampens to kraftig omdiskuterte situasjoner.

Offsidescoring avgjorde

Chelsea måtte avslutte det siste kvarteret med to mann mindre og klarte ikke stå imot Uniteds press.

Men måten avgjørelsen falt på, var slett ikke mindre omdiskutert enn Torres' andre gule kort. Rafael kom til avslutning etter en dårlig Chelsea-klarering, men skuddet endte opp som en flott pasning til Javier Hernandez, som enkelt styret inn den avgjørende scoringen. 3-2.

Men: Reprisen viste at «Chicharito» sto offsideplassert da Rafael skøyt og derfor skulle målet vært annullert.

Sjokkåpning av United

Manchester United har hatt for vane å åpne kampene med baklengsmål denne sesongen, men borte mot Chelsea gikk de rett i strupen på hjemmelaget.

Idet klokka passerte tre spilte minutter havnet ballen hos Wayne Rooney ute på kant. Han fant Robin van Persie i fullt firsprang inne i feltet. Nederlenderen klinket til - og skuddet smalt i stolpen, rett inn i en uforberedt David Luiz og tilbake inn i over streken til Petr Cech.

Chelsea hadde så vidt klart å ta over grepet i kampen, men nok en gang kontret United londonerne i senk. Denne gangen var det Valencia som fikk ballen på høyrekanten. ’

Han knallet innlegget langs bakken, og inne i feltet var det selvfølgelig en nederlender ved navn Robin van Persie som var mottaker. Uten å nøle, sendte han i vei avslutningen som gikk sikkert inn i mål til 2-0 for gjestene.

Frisparkperle fra Mata

Hjemmelaget virket å være i sjokk etter å ha sluppet inn to mål i løpet av ti minutter, men det skulle ikke ta mer enn ti minutter før de viste styrke og koblet til seg grepet på kampen igjen.

De blå måtte vente lenge på scoring, men ett minutt før full tid kom den:

Mata sto klar for å ta frispark i farlig posisjon. Mens Mata var i tilløpet tok keeper David de Gea et bitte lite steg i feil retning, og det var nok. Skuddet til Mata var knallhardt, presist og limte seg helt inntil stolpen i «keeperhjørnet».

Ramires-heading

Lagene gikk til pause på 1-2. Med Matas superviktige scoring før pause, gikk Chelsea ut på banen kraftig boost i laget. Og etter 53 spilte minutter fikk de uttelling.

Etter litt frem og tilbake inne i feltet til Manchester United, havnet ballen hos Oscar nede i det venstre hjørnet av 16-meteren. Han brukte kraft og la innlegget inn foran mål. Der kom Ramires rusende og den 180 centimeter brasilianeren knuste Tom Cleverley i duellen og stanget inn utligningen.

To røde kort

Chelsea fikk blod på tann og trioen Hazard, Mata, Oscar fortsatte å skape sjanser, men så:

Van Persie spilte fint gjennom Ashley Young, som cruiset mot Chelsea-målet med Ivanovic i hælene. Ivanovic var både uheldig og udyktig og felte Young som bakerste mann. Dommer Clattenburg var ikke i tvil da han viste serberen det røde kortet.

Sir Alex svarte med å sette inn Javier Hernandez, i håp om å utnytte overtallet på banen.

Seks minutter den første utvisningen var Fernando Torres på vei fremover for Chelsea. Evans gikk ned og taklet, Torres falt teatralsk og dommer Clattenburg blåste. Men ikke for frispark. Dommeren mente spanjolen filmet og dro opp Torres' andre gule kort, og dermed kampens andre røde kort.

Reprisen viste at Evans traff Fernando Torres på leggen med knottene.

«Chicharito»-scoring

Nå hadde United tidenes mulighet til å dra i land alle poengene.

Robin van Persie avsluttet, Cech fikk en hånd på den, men ballen trillet langs streken før den ble litt keitete klarert. Rafael snappet opp klareringen og klemte til mot mål. Der dukket selvfølgelig den lille erta, Javier Hernandez, opp og satt inn det forløsende 3-2-målet for United.

Reprisen viste at det var en klar offsiden på «Chicharito», og dermed burde scoringen vært annullert.

Med to mann mindre maktet ikke Chelsea å komme tilbake. United knappet dermed inn på Chelseas ledelse i Premier League og ligger nå kun ett poeng bak serielederen fra London.