Fotball

En pose med Real Madrid-effekter har skapt rabalder i spansk fotball

Villarreal-presidentens uttalelse skapte spekulasjoner. Men klubben gjør det samme selv.

Cristiano Ronaldo og Real Madrid vant nylig borte mot Villarreal etter en fantastisk snuoperasjon. I kjølvannet av kampen har flere kommet med antydninger mot klubben.
  • Marthe Ihle

De siste dagene har vært preget av spekulasjoner i spansk fotball. Barcelona-spiller Gerard Pique antydet mandag at Real Madrid fikk dommerhjelp i sin snuoperasjon mot Villarreal.

Den spanske serielederen snudde da 0–2 til 3–2, og tok tre verdifulle poeng i den ekstremt jevne tittelkampen i La Liga.

I ettertid har det dukket opp bilder av dommerne som forlater Villarreals stadion El Madrigal med en Real Madrid-pose i hendene.

Les også

Real Madrid-kapteinen reagerer på rivalens beskyldninger

Det fikk blant andre klubbpresidenten i Villarreal, Fernando Roig, til å reagere.

– Gil Marzano og hans assistenter forlot stadion med poser fra Real Madrid. Det er ikke greit, sier Roig til Marca.

Klubbpresident i Villarreal, Fernando Roig (t.v). Her fra 2004, med klubbens daværende trener Manuel Pellegrini.

Vanlig praksis

Ifølge Viasats La Liga-ekspert Petter Veland, er det derimot helt vanlig praksis at dommerne får med seg symbolske gaver - som penner, pins eller nøkkelringer - i spansk fotball.

– Real Madrid deler ut såkalt «merchandise», det har de gjort i alle år. Det er mange spanske klubber som gjør det, blant annet Villarreal selv. Det er en gest for å vise respekt og som en fin gest, ingenting annet. Det er verken penger eller billetter til Karibien i den posen, forklarer Veland.

Saken har fått stor oppmerksomhet i spanske medier de siste dagene.

– Grunnen til at det ble så mye oppstyr, er den håpløse uttalelsen fra Villarreal-presidenten. Han insinuerer da noe, ikke nødvendigvis at de er bestukket, men det er jo ingen tvil om at han sier det. Det skaper tvil om troverdigheten til dommerne, fortsetter Veland.

Skulle vært utvist

Og så var det Barcelona-stjernen Gerard Pique som søndag kveld la ut flere poster på Twitter som insinuerte at Real Madrid hadde fått flere dommeravgjørelser med seg den siste tiden.

– Han har helt rett i de bildene han legger ut, at det er tilnærmet like situasjoner som ble dømt forskjellig. Han har rett i at avgjørelsene var med dem. Men han glemmer at han selv skulle vært utvist på El Madrigal forrige sesong, sier Veland.

Barcelona og Real Madrid er de virkelig store rivalene i spansk fotball, og i en årrekke har ligagullet nesten bare stått mellom de to. Og når det er så tett som det er akkurat nå i La Liga, bruser det nok litt ekstra.

– Ja, det gjør det nok. Pique er en karakter, og man må ta det han sier seriøst, men samtidig har han en soleklar agenda, mener Veland.

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. La Liga
  3. Barcelona