- Stolt av spillerne

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=281790&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#278206">PAOK-VIF 0-1:</a></strong> Vålerenga vant endelig igjen, men røk ut på bortemål.</p>

OSLO 20090321:Vålerengatrener Tor Ole Skullerud etter eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga (VIF) og Aalesund (AaFK) på Ullevaal Stadion lørdag ettermiddag. Kampen endte 1-1.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
  • Petter Bøifot

Vålerenga var nære ved å detonere en aldri så liten bombe i Hellas, men selv om de vant 1-0 mot PAOK er det slutt på Europaeventyret for denne gang.

Oslo-klubben tapte 2-1 på hjemmebane, og dermed røk de ut på bortemål.

— Vi har slitt med å vinne fotballkamper i det siste, og så slår vi et gresk topplag. Jeg er stolt over spillerne og vi skal bruke denne seieren for alt den er verdt, sier trener Tor Ole Skullerud til Aftenposten.no.

Han forteller at stemningen i garderoben var veldig spesiell etter kampen.

— Vi går ikke videre, men spillerne er nok også stolte av seg selv, sier han.

Berre matchvinner

Morten Berre ble kveldens matchvinner, men selv om nordmennene kjempet tappert klarte de ikke å få mål nummer to.

Vålerenga følte seg snytt for minst to straffer i hjemmekampen, og også i kveld skulle de fått sjansen fra ellevemeteren.

Et frispark fra Bojan Zajic gikk rett i en hevet arm i den greske muren, men den italienske dommeren vinket spillet videre etter først å ha sett ut til å være på vei til å blåse.

— Vi føler oss snytt for tre straffer på de to kampene, men det får vi la være nå, sier Skullerud.

Straffesituasjonen kom etter en voldsom åpning av PAOK der grekerne gikk etter et tidlig hjemmemål.

Godt forsvarsspill av Vålerenga og en opplagt Troy Perkins i mål sto imot, og utover omgangen kom VIF mer og mer med.

Mye positivt

Og snaue kvarteret ut i annen omgang kom belønningen. Et langt innkast fra Amin Nouri falt etter hvert ned foran Berre, som satte ballen i mål fra kloss hold.

PAOK hadde flere sjanser til å utligne, mens Vålerenga ikke skapte noe særlig mot slutten selv om de gikk med mange i angrep.

Til tross for at Vålerenga er ute kan de være stolte av innsatsen. Søndag møter de Tromsø i cupens kvartfinale, og de tar med seg mye positivt fra Hellas.

— Vi spiller med en backfirer med to juniorer (Brix og Nouri), en spiss i Sæternes og en halvskadet Hagen. Jeg synes det gjør en meget god jobb, sier Skullerud.

Sæternes imponerte

Og spesielt Sæternes sto frem i midtforsvaret. Spissen ordnet opp i stor stil flere ganger, og viste at han kan mer enn å være farlig foran motstanderens mål. Hagen har en hofteskade og holdt smertene unna til det gjensto noen få minutter.

— Han holdt ut lenge, men til slutt klarte han ikke lenger. Skaden blir verre jo lenger han spiller, og vi må bare krysse fingrene at han holder, sier treneren.

Hjemmepublikumet skapte et voldsomt leven, og Skullerud sier kvelden i heksegryta er det råeste han har opplevd.

— Dette var en fantastisk opplevelse. Jeg har vært på mange fotballkamper, men aldri vært borte i noe slikt, sier han om de snaut 30.000 tilskuerne som skapte fest på tribunen.