Fotball

Ajer må fortsatt vente på landslagsplass: - Ikke noe jeg stresser med

Kristoffer Ajer storspiller i skotsk eliteserie og er blitt lagt merke til av landslagssjef Lars Lagerbäck. 18-åringen venter tålmodig på sin tur.

Kristoffer Ajer har gjort sine saker bra i Kilmarnock og er blitt lagt merke til av landslagssjef Lars Lagerbäck.

Hans jevnaldrende landsmann Sander Berge (19) ble for første gang tatt ut på A-landslaget da Lars Lagerbäck presenterte sin første tropp som norsk landslagssjef. Svensken uttalte etter uttaket at han ble overrasket over at det finnes så mange gode unge norske spillere og trakk spesielt fram Kristoffer Ajer.

18-åringen er lånt ut til Kilmarnock fra Brendan Rodgers’ lag Celtic og har gjort sine saker svært bra på midtstopperplass.

Selv stresser han ikke med plass på seniorlandslaget.

– Det er utrolig hyggelig at han legger merke til at vi presterer godt, og at det handler om å prestere regelmessig. Klarer jeg det blir jeg lagt merke til, så det er ikke noe jeg stresser med. Nå skal jeg ut i en veldig viktig kvalik med U19-landslaget, så jeg skal prestere der. Så kommer det en tid hvor jeg forhåpentligvis blir tatt ut på A-landslaget, forteller han til NTB fra Skottland.

Les også

Drømmestart for Ajer i ny klubb: - Føler jeg har tatt vanvittige steg

Spiller regelmessig

I Skottland er Ajer blitt omskolert til midtstopper. I den posisjonen nyter han stor tillit. Siden låneovergangen til Kilmarnock i slutten av januar har han spilt fast og tilegnet seg verdifull spilletid i den skotske eliteserien for laget som ligger på sjuendeplass i serien.

Laget er 49 poeng bak fullstendig suverene lag Celtic, mens avstanden til Aberdeen på annenplass er 24 poeng.

– Det har gått utrolig bra. Det sier seg selv at det er mye nytt når jeg har byttet posisjon, og det er en posisjon som krever at du har spilt en del kamper, forteller Ajer, som selv har en god læremester i Lee McCulloch som er midlertidig manager i klubben. Han spilte over 209 kamper for Rangers, hovedsakelig som midtstopper.

Les også

Da Starts nysignering kom til klubben, skjønte han at det var én ting han måtte gjøre

Tilbake i sommer

Den tidligere Start-spilleren forteller at planen er å returnere til Celtic til sommeren. Da skal han forhåpentlig være med laget i oppkjøringssesongen og mesterligakvalifisering. Han er svært godt fornøyd med utviklingen etter overgangen til skotsk fotball.

– Det året jeg snart er ferdig med har vært et drømmeår. Nå er jeg også mye bedre rustet enn da jeg kom, og jeg har bevist at jeg er god nok for denne ligaen, forteller han.

Kilmarnock møter Partick hjemme lørdag og kan med seier klatre til sjetteplass i serien. Ajer er ventet å ta plass i midtforsvaret fra start.

(©NTB)

Les mer om

  1. Kristoffer Ajer