Fotball

Ekspert kalte Bendtner «ekstremt skuffende». Men nå tror han RBK-stjernen vinner superduellen.

Ohi Omoijuanfo (23) eller Nicklas Bendtner (29) ligger best an i toppscorer-kappløpet.

Ohi Omoijuanfo i Stabæk og Nicklas Bendtner i Rosenborg - begge bøtter inn mål i Eliteserien denne sesongen. Foto: NTB scanpix

 • Håvard Karlsen

Ohi Omoijuanfo har scoret 15 ganger på sine 22 kamper. I forrige kamp bommet 23-åringen på straffe da Stabæk tapte 0–1 borte mot Kristiansund.

Det utnyttet Nicklas Bendtner, som med sine to scoringer mot Lillestrøm klatret opp i ryggen på Holmlia-gutten. Dansken står bokført med 14 nettkjenninger.

– Det blir vel en kamp mellom de to nå. Jeg kan ikke se at noen av de andre skal ta de igjen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Hvem har du troen på?

– Det er mest sannsynlig at det blir Bendtner, og det er ikke noen bombe. Jeg satte pengene mine på at han skulle bli toppscorer, og score mer enn 15 mål, før sesongen. Jeg var sikker på at han skulle bøtte inn mål, forklarer Mathisen.

Jesper Mathisen var kritisk til Bendtner tidligere i sesongen, men nå tror han på dansken i sesongavslutningen. Foto: Kjartan Bjelland

Fullt så sikker ble han ikke da den danske landslagsspissen slet i sesonginnledningen. Etter 0–0-kampen mot Aalesund uttalte Mathisen følgende til TV 2;

– Han har scoret to enkle mål. Det han har vist har vært ekstremt skuffende. Hadde RBK stilt med sitt beste lag nå, hadde ikke Bendtner vært med. Matthías Vilhjálmsson hadde vært spiss.

Nå har det virkelig løsnet for 29-åringen. På sine siste ni seriekamper har Bendtner scoret ti mål.

– Han har spilt seg varm og i form. Du ser at han har kvaliteter som ingen andre spisser har, med tanke på å sette ballen i mål, sier Mathisen.

Les også

 1. Brennhet Bendtner får fornyet tillit av Hareide

 2. Gamst leverer målgivende pasninger på løpende bånd: – Overhodet ikke fornøyd

– Tror Bendtner tar det

Tom Nordlie har også sin favoritt i sesongavslutningen.

– Jeg tror Bendtner tar det. Rosenborg har overtaket i de fleste kamper, og vil komme til flere sjanser enn Stabæk, sier Nordlie, som mener både Ohi og Stabæk har overrasket i år.

– Seinest i fjor spilte han mest kant for andrelaget til Stabæk. I år er han mer i sin rette posisjon. Han er lur foran mål, bra teknisk, god både feilvendt og rettvendt, og scorer med alle deler av kroppen sin, sier Nordlie, som er enig i at Bendtner hadde det tungt i starten.

Tom Nordlie tror Bendtner stikker av med toppscorertittelen i Eliteserien. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Poenget var at han var i dårlig form. Han beveget seg lite, og var ikke med i presset defensivt, selv om han glimtvis viste at han har en enorm spilleforståelse. Han har blitt bedre og bedre, sier Nordlie.

Aalesunds Mustafa Abdellaoue og Björn Bergmann Sigurdarson står begge bokført med 12 seriemål. Kjetil Rekdal, fotballekspert for Eurosport, tror ikke de kan utfordre duoen på topp.

– Det ser ikke sånn ut, men en aller annen bak der kan score hat trick i en kamp, og bli med for fullt. Jeg tror uansett det står mellom Ohi og Bendtner, sier Rekdal.

Les også

Sarpsborg tilbake på sølvplass

– Kommer til å bli fryktelig jevnt

– Hvem tar toppscorertittelen?

– Jeg tror det kommer til å bli fryktelig jevnt, men jeg holder en knapp på Bendtner. Han spiller på det beste laget, og det laget som skaper flere sjanser, sier Rekdal.

– Hvordan vil du beskrive de to?

– De er ikke så ulike. Begge to er store og gode i boksen. Bendtner har funnet tilbake til sin fysiske kapasitet. I vår var han veldig statisk, nå er han mer bevegelig og mer målfarlig. Han kommer oftere inn i boksen etter at han har vært med i oppbyggingen av spillet, sier Rekdal.

Kjetil Rekdal tippet at Nicklas Bendtner kom til å score 25 ganger i Eliteserien før sesongen. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Før sesongen tippet Rekdal at dansken kom til å score 25 mål.

– Det er ikke umulig fortsatt, men han havner på rundt 20 tenker jeg, sier Rekdal.

– Hva kan du si om Ohi?

– Stabæk er veldig ustabile, men det er en sterk prestasjon av Ohi, og han kommer til å score flere mål han også, sier Rekdal.

Ifølge Eurosport har Ohi nylig satt seg et mål om å score 20 seriemål i Eliteserien denne sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Nicklas Bendtner
 3. Stabæk Fotball
 4. Rosenborg BK
 5. Tom Nordlie
 6. Kjetil Rekdal
 7. Jesper Mathisen