Manchester City herjet med Arsenal. Marerittkveld for David Luiz, og stygg skade på City-talent.

Arsenal-forsvarer David Luiz og Manchester City-playmaker Kevin de Bruyne hadde hovedrollene da City restartet sin Premier League-sesong.

Manchester City feirer én av tre scoringer.

Manchester City – Arsenal 3–0

Luiz vil neppe huske den første kampen etter viruspausen med særlig glede. Brasilianeren var involvert i to av tre baklengsmål og ble utvist.

De Bruyne slo den målgivende pasningen til Raheem Sterlings 1-0-scoring og fulgte opp med å sette inn 2-0 på straffe. Belgieren hadde også muligheten til å plusse på med ytterligere målpoeng.

Phil Foden satte inn mål nummer tre.

– Laget så bra ut, og det lover godt foran de neste kampene, sa Manchester City-manager Pep Guardiola i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Seieren betyr at avstanden fra tabelltoer City opp til serieleder Liverpool er redusert til 22 poeng. Det betyr at mannskapet til Jürgen Klopp ikke kan sikre gullet i byderbyet mot Everton kommende søndag.

Arsenal er nummer ni på tabellen. Håpet om direktebillett til mesterligaen neste sesong begynner for alvor å svinne.

Les også

Norsk landslagskeeper involvert i bisarr mållinjeteknologi-situasjon: – En skandale

Luiz-trøbbel

Onsdag var mannskapet til Mikel Arteta tidlig på hæla mot et friskt City-lag. De Bruyne kunne sendt hjemmelaget i ledelsen etter fire minutter, men keeper Bernd Leno avverget baklengs.

Fire minutter deretter fikk Arsenal viktige Granit Xhaka skadd. Han ble fraktet av banen på båre, og midtveis i omgangen måtte også Pablo Mari byttes ut med en smell.

Inn for sistnevnte kom David Luiz, som skulle havne i begivenhetenes sentrum. To minutter på overtid i første omgang slo De Bruyne ballen hardt inn i feltet fra høyre. Luiz klarte ikke få ballen unna, og fra spiss vinkel hamret Sterling ballen i lengste hjørne.

Ufortjent var det så visst ikke med City-ledelse. Kun en god Leno i Arsenal-målet hadde forhindret scoring tidligere i omgangen. Tyskeren gjorde et knippe gode redninger.

Arsenals David Luiz ble utvist mot Manchester City onsdag.
Les også

Ny vending: Amerikansk mangemilliardær byr på engelsk storklubb

Stygg skade

Fire minutter etter pause pekte dommer Anthony Taylor på straffemerket da Riyad Mahrez ble revet ned av David Luiz. Brasilianeren fikk i tillegg se det røde kortet etter situasjonen.

Det påfølgende straffesparket satte De Bruyne sikkert i mål.

Arsenal skapte få sjansen i sin første opptreden etter viruspausen.

Utover i annen omgang valgte City-manager Pep Guardiola å bruke de fem tillatte byttene for å hvile sine profiler. De Bruyne var blant dem som ble tatt av banen. Belgieneren ga seg etter 70 minutter.

Eric Garcia krasjet med keeper Ederson og måtte fraktes ut på båre.

De siste minuttene måtte hjemmelaget klare seg med ti mann. Samtlige bytter var brukt opp da spanjolen Eric Garcia gikk i bakken etter et stygt sammenstøt med keeper Ederson. 19-åringen fikk behandling på banen i mange minutter, før han ble fraktet ut på båre.

Totalt ble det lagt til 11 minutter som følge av skaden.

– Vi er litt bekymret. Han responderer bra, men vi får se de neste timene. Han er bevisst, og det er et godt tegn, men han skal gjennom tester på sykehus, sa Guardiola.

På tampen satte Phil Foden inn 3-0 for City etter fint kombinasjonsspill.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk