Fotball

Bryne tok ekstremt viktig seier i bunnkampen

– Vi vinner fullt fortjent i dag, sier Bryne-treneren.

Bryne tok en viktig seier mot Sola.
  • Hans Christian Boge-Fredriksen

SOLA 0–2 BRYNE

To lag i alvorlig poengnød møttes på Sola stadion i ettermiddag. Før kampstart lå Sola, på nest siste plass, kun tre poeng bak gjestene fra Bryne på plassen over nedrykksstreken. Altså en kamp begge lag trengte tre poeng i.

Gratis inngang og strålende vær sørget for at rammene før kampen var akkurat slik man vil ha de før et så viktig lokalderby.

Les også

Sandnes Ulf presset Aalesund til siste sekund

Perlescoring i første omgang

Kvarteret inn i oppgjøret fikk Bryne frispark på 18–19 meter etter at Jonathan Braut Brunes, som spilte for Sola tidligere i sesongen, ble felt.

Frisparket ble tatt av Vetle Lunde Myhre, som på vakkert vis dunket ballen rett i krysset. Han er nå Brynes toppscorer i ligaen denne sesongen med sine fire fulltreffere.

Til tross for flere gode Bryne-muligheter resten av omgangen, holdt stillingen seg til pause.

Bryne-spillerne kunne juble.

Svarte på tilliten

Etter sommerens overgang fra Kvik Halden, har Samuel Narh kommet inn fra benken i de to siste kampene. Mot Sola fikk angriperen tillit fra start.

Tre minutter etter hvilen skulle han vise seg tilliten verdig. Målscorer Myhre tredde gjennom Narh, som var iskald alene med keeper og doblet ledelsen for jærbuene.

– Ekstremt deilig å få tillit fra start, det er det her du trener for, sier Narh til Aftenbladet, og fortsetter: – Det var kjekt, og enda kjekkere når du i tillegg scorer og laget vinner.

Bryne-trener Jan Halvor Halvorsen var meget tilfreds med det han fikk se av debutanten fra start.

– Veldig fornøyd med han. Viser jo det som vi vet han kan: sterk, flink til å holde på ballen, og veldig moro for han at han i tillegg for et mål, sier Halvorsen.

Les også

Vidar for alvor ned i bunnstriden

Skaffet seg luke til nedrykksstreken

Etter scoringen forsvant mye av gnisten ut av Sola-mannskapet.

– Man ser at det er en kamp som preges av to lag som trenger poeng, men vi ødelegger kampen for oss selv når vi gir dem 2-0, sier Sola-trener Øystein Elvestad.

Resten av kampen hadde Bryne full kontroll på, og var nærmere 0–3 enn hjemmelaget var redusering. Flere scoringer kom det ikke, og dermed kunne jærbuene innkassere sin andre trepoenger på bortebane denne sesongen.

– Jeg synes måten spillerne i dag takler denne type kamp, etter så mye negativitet, viser at det bor utrolig mye i laget. Vi vinner jo fullt fortjent i dag, sier Halvorsen.

Bryne kan dermed ta den korte turen tilbake til Jæren med tre ekstremt viktige poeng i sekken, og vite at det er fire poeng ned til nedrykksplass.

For Sola blir det nå en enda tøffere høst, men treneren har fortsatt troen på at det kan være mulig å berge plassen.

– Vi har troen på det vi holder på meg, og skal jobbe knallhardt hver dag for å få de poengene som kreves, sier Elvestad.

I neste runde får Bryne besøk av Arendal, mens Sola skal til Trondheim og møte Nardo.

Les mer om

  1. Bryne FK
  2. Sola FK